Najljepša europska plaža je u Hrvatskoj, jeste li je posjetili?

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.05.2019.

0

Plaža Pasjača | Foto: Vjeko Begović, Hrvatska turistička zajednica

Plaža Pasjača | Foto: Vjeko Begović, Hrvatska turistička zajednica

U izboru čitatelja renomiranog portala 'European Best Destinations' (EBD), plaža Pasjača u Konavlima, točnije u malom mjestu Popovići, proglašena je najljepšom europskom plažom u 2019.

Da Hrvatska obiluje prekrasnim plažama potvrđuje i odlično treće mjesto koje je osvojila plaža Nugal s Makarske rivijere. Tako su ove dvije hrvatske plaže iza sebe ostavile najpoznatije španjolske, portugalske, grčke, francuske, talijanske i brojne druge europske plaže. Drugo mjesto pripalo je španjolskoj plaži Nerja. U samom je glasovanju sudjelovalo više od 32.000 glasača iz 116 zemalja svijeta.

"Nakon brojnih nagrada koje su hrvatske destinacije unazad nekoliko godina osvojile od strane glasača i čitatelja portala European Best Destinations, poput primjerice trostruke nagrade Zagrebu za najbolji europski Advent ili nagrade Zadru za najbolju europsku destinaciju, proglašenje hrvatskih plaža Pasjača i Nugal najboljim europskim plažama u 2019. godini potvrda su prirodnih ljepota naše zemlje koja je sve prepoznatljivija među brojnim svjetskim ljubiteljima putovanja. Ovo je ujedno odlična prilika našim destinacijama za dodatnu promociju plaža kao važnog i kvalitetnog dijela turističke ponude", poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako je 2016. godine najboljom europskom plažom proglašena plaža Stiniva s otoka Visa.

Portal EBD izbor najljepših europskih plaža provodi svake godine na način da stručni žiri portala kreira popis s gotovo 300 najboljih i najljepših europskih plaža. Zatim brojni ljubitelji putovanja diljem svijeta svojim online glasovima odabiru najbolje plaže.

"Izbor plaže Pasjača za plažu godine dolazi samo par mjeseci nakon što je po izboru čitatelja istog portala Cavtat uvršten na osmo mjesto najboljih europskih destinacija za 2019. godinu. Konavle sa svojom očuvanom prirodom, kamenom arhitekturom i očuvanim tradicijama, jedan su od dragulja hrvatske turističke ponude koje se polako otkrivaju svijetu. U tom smislu su nam ova iznimna priznanja posebno draga i vrijedna jer dolaze od ljubitelja putovanja koji znaju prepoznati autentične vrijednosti", rekao je direktor TZ općine Konavle Frano Herendija.

U tekstu o plaži Pasjača opisan je čudotvorni nastanak ove plaže na kojeg je velik utjecaj, uz aktivnosti lokalnog stanovništva, imala i sama priroda. Također, naglašeno je da je ova plaža idealan izbor za ljubitelje netaknute prirode, tišine i mira, a kao mogućnosti dodatnih aktivnosti navedene su i obližnje vrlo popularne turističke destinacije poput Dubrovnika i Cavtata. Plaža Nugal je pak prikazana kao jedna od skrivenih tajni Makarske rivijere jer dolazak do ovog raja uključuje polusatnu šetnju stazama i stijenama.


VIŠE O TEMAMAplaža PasjačaHrvatska turistička zajednicaEuropean Best Destinations
Povezano