Fascinantna priča o seksualnom životu triju žena

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 05.11.2020.

0

Foto: Mozaik knjiga

Foto: Mozaik knjiga

Knjiga 'Tri žene' autorice Lise Taddeo fascinantna je istinita priča o seksualnom životu triju žena, utemeljena na gotovo deset godina prikupljanja izvješća

Ispripovijedana je zapanjujuće iskreno i neposredno. Istodobno je novinarski podvig i pripovjedački trijumf, prepuna nijansi i empatije. Predstavlja nam tri nezaboravne žene – i jednu iznimnu spisateljicu – čija nas iskustva podsjećaju da nismo sami.
Ova knjiga živopisno i fascinantno opisuje ženske nezadovoljene potrebe, neizrečene misli, razočaranja, nade i opsesije koje ne popuštaju. U jednom predgrađu u Indiani upoznajemo Linu, domaćicu i majku dvoje djece čiji je brak nakon deset godina ostao bez strasti. Lina je gladna ljubavi, svakodnevno se bori s napadajima panike, a nakon ponovnog povezivanja s nekadašnjom ljubavlju putem društvenih mreža ulazi u izvanbračnu vezu koja je ubrzo potpuno zaokuplja. U Sjevernoj Dakoti upoznajemo Maggie, sedamnaestogodišnju srednjoškolku koja je navodno u tajnom fizičkom odnosu sa svojim naočitim oženjenim učiteljem engleskog. Posljedičan kazneni postupak uzburkat će njihovu tihu zajednicu. I naposljetku, upoznajemo Sloane, prelijepu, uspješnu i profinjenu vlasnicu restorana, koja je u sretnom braku s muškarcem koji uživa gledati je u seksualnom odnosu s drugim muškarcima i ženama.
The Washington Post, New York Public Library, Time, Economist, Shelf Awareness, The Guardian, Sunday Times, BBC i Elle samo su neki od magazina koji su ovu svjetsku književnu senzaciju proglasili knjigom godine.U ovom hit naslovu seks nije tabu tema, a autorica Lisa Taddeo opisuje ženinu borbu protiv sustava i muškaraca, donosi dosad neviđenu analizu brakova te rasprave i poglede na feminizam i emancipaciju u moderno vrijeme.

Knjigu "Tri žene" na hrvatski je prevela Aleksandra Barlović.

VIŠE O TEMAMAknjiževnostMozaik knjigaLisa Taddeo
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se