'Evvie Drake počinje iznova', romantična komedija za kraj ljeta

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.08.2020.

0

Foto: Znanje

Foto: Znanje

Znanje predstavlja nove naslove za opuštajuća ljetna popodneva na plaži, a među njima je i romantična komedija 'Evvie Drake počinje iznova' spisateljice Linde Holmes

Svestrana Linda Holmes predstavlja čitateljima simpatičnu Evvie Drake. Onog dana kad je skupila hrabrosti da konačno napusti muža, on je poginuo. Svi u njezinu uspavanom primorskom gradiću u Maineu misle da je razlog Evviena povlačenja žalovanje, a ona ih se u tome ne trudi razuvjeriti...
Koja iznenađenja život nosi Evvie otkrijete u dovitljivoj, šarmantnoj i pomalo kompliciranoj romantičnoj komediji Evvie Drake počinje iznova. Evvie je savršeno društvo za posljednje dane ljeta!
Linda Holmes radi kao dopisnica za popularnu kulturu na Nacionalnom javnom radiju NPR (National Public Radio) i voditeljica je podcasta Pop Culture Happy Hour, koji je doživio rasprodane emisije uživo u New Yorku, Los Angelesu, Washingtonu i drugdje. Redovito se pojavljuje u emisijama NPR-a među kojima su Morning Edition, All Things Considered i Weekend Edition. Prije rada na NPR-u pisala je za online časopis New York i za TV Guide, a i za utjecajnu internetsku stranicu Television Without Pity. Svoj stan u Washingtonu, D.C. dijeli sa psom koji strpljivo ugađa njezinoj želji da ga često fotografira. U slobodno vrijeme gleda i previše romantičnih komedija, peče kruh, čita u krevetu, a nedavno si je isplela i prvu kapu.

Onog dana kad je skupila hrabrosti da konačno napusti muža, on je poginuo. Eveleth "Evvie" Drake sad rijetko izlazi iz kuće. Svi u njezinu uspavanom primorskom gradiću u Maineu, uključujući njezina najboljeg prijatelja Andyja, misle da je razlog Evviena povlačenja žalovanje, a ona ih se u tome ne trudi razuvjeriti. U isto vrijeme u New Yorku Dean Tenney, bivši bacač prve bejzbolske lige i Andyjev prijatelj iz djetinjstva, bori se sa slučajem "sportske blokade": više ne uspijeva dobro baciti lopticu, ne može dokučiti zašto, a novinari i navijači ga razapinju. Andyjev prijedlog da provede nekoliko mjeseci u gradiću u Maineu čini mu se kao savršena prilika da posloži misli. Evvie mu iznajmi apartman u svojoj prevelikoj, pustoj kući, i njih dvoje sklopi pakt: Dean neće postavljati pitanja o Evvienu pokojnom suprugu, a Evvie neće spominjati Deanovu sportsku karijeru. Pravila su, međutim, tu da se krše - i ono što je počelo kao neočekivano prijateljstvo uskoro se prometne u nešto mnogo veće. No prije nego što otkriju što ih možda čeka, moraju se suočiti sa svojim "kosturima iz ormara": odnosima koje su ugrozili, planovima koje su iznevjerili i tajnama koje su čuvali. Neće biti nimalo lako, ali u životu, kao i u bejzbolu, uvijek postoji šansa za novi početak.

VIŠE O TEMAMAknjiževnostNakladnička kuća ZnanjeLinda Holmes
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se