Evo po čemu je kućica Punch House na Fuliranju posebna

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.12.2023.

0

Foto: Punch House

Foto: Punch House

Punch House kućica je projekt zagrebačkog bara A most unusual garden poznatog po zanimljivom interijeru, izvrsnim koktelima i opuštenoj atmosferi

Zagrebački Advent je u punom jeku. Iako je i ove godine iznimno dobro posjećen, još ima Zagrepčana koji se nisu uputili u istraživanje ovogodišnjih kućica. A jedna od najzanimljivijih - Punch House, nalazi se na Fuliranju.

Punch House kućica je projekt zagrebačkog bara A most unusual garden poznatog po zanimljivom interijeru, izvrsnim koktelima i opuštenoj atmosferi, a sve su to sa zagrebačke Knežije uspjeli prenijeti i u centar grada, na Strossmayerov trg gdje se odvija Fuliranje.

Ova zanimljiva kućica ne može proći neopaženo - jarkonarančaste je boje, s dekoracijama od svježeg i sušenog voća te agruma te plišanim majmunčićima koji se skrivaju na krovu i između voća, a ponuda koja se nalazi na njoj jednako je atraktivna.

Ono po čemu se Punch House izdvaja od drugih već devet godina, koliko sudjeluju na zagrebačkom Adventu, je činjenica da na toj kućici nećete pronaći industrijski punch ili unaprijed pripremljeno vino iz tetrapaka, već sami, svaki dan kuhaju svoje puncheve i kuhano vino.

Foto: Punch House

Foto: Punch House

Iznimno je bitna i kvaliteta sastojaka pa se za Hendrick’s punch koristi premium gin Hendrick’s te začini i dehidrati hrvatskog proizvođača Botanica - čije mirisne arome možete osjetiti čim uđete na Fuliranje. Okus puncha može se prilagoditi svačijem ukusu jer posjetitelji imaju mogućnost biranja začina i dehidrata poput kriški naranče ili cimeta koji će mu dati pravi božićni okus.

Ove godine pravi je hit na kućici i jedan novitet: Apple Pie Monkey Shoulder Punch. Riječ je o punchu s Monkey Shoulder viskijem koji se radi s aromom vanilije i svježe prešane jabuke. Ovo toplo piće oduševljava posjetitelje jer nije preslatko i iznimno je pitko, a najviše pohvala dobiva jer ima okus po bakinoj piti od jabuka i Božiću.

Foto: Punch House

Foto: Punch House

Ono što, uz gin punch, Hendrick’s punch, Apple Pie Monkey Shoulder Punch i kuhano vino, možete pronaći na Punch House kućici je i jedna sasvim posebna slastica. S toplim se punchem možete zagrijati, a dozu slatkog možete dobiti sa zanimljivim desertom - brioche Bananko pecivom koje se poslužuje uz sladoled s aromom banane i preljev od pistacije.

Foto: Punch House

Foto: Punch House

Neočekivani okusi i posebni recepti dio su originalnosti Punch House kućice, a ono na što možete računati je i činjenica da nećete čekati dugo na svoje piće s obzirom na to da je riječ o uigranom timu zagrebačkog bara te pristupačne cijene. Kuhano vino možete kušati po cijeni od tri eura, dok se cijene aromatičnih puncheva koji se rade na kućici kreću od 3,90 do 4,50 eura.


VIŠE O TEMAMAAdvent u ZagrebuFuliranjegastronomijastreet food
Povezano