Evo kako je bilo na festivalu fotografije Rovinj Photodays

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.05.2022.

0

15. izdanje festivala fotografije Rovinj Photodays

15. izdanje festivala fotografije Rovinj Photodays

Petnaesti po redu program Rovinj Photodays festival završen je proteklog vikenda dodjelom Grand Prix nagrade festivala. Glavnu nagradu odnio je Pietro Millenotti.

Petnaesto izdanje festivala Rovinj Photodays održano je proteklog vikenda u Rovinju. Jedan od najvećih festivala fotografije u jugoistočnoj Europi završen je dodjelom glavne nagrade Grand Prix u Hotelu Istra, koju je ove godine osvojio talijanski fotograf Pietro Millenotti za fotografski projekt Black is the River, koji je ujedno i pobjednik u kategoriji pejzaž.
Pobjednik je proglašen između 18 nominiranih fotografa iz šest natjecateljskih kategorija: arhitektura, dokumentarna fotografija, portret, pejzaž, akt i moda. Nagrade su dodijeljene i u šest službenih kategorija, a radovi finalista premijerno su predstavljeni u okviru grupne izložbe u Multimedijalnom centru (MMC) Rovinj, koja je ujedno bila i centralni događaj ovogodišnjeg festivala.
“Fotografski projekt Black is the river, inspiriran je filmom Charlesa Laughtona 'Noć lovca' iz 1955. godine. Black is the river je transformacija poznatog mjesta, rijeke Po, kroz mrak i nemir. Tišina, izolacija i tama postaju alati za pisanje pejzaža i vlastitog nesvjesnog. Promatrač je pozvan na mjesto gdje se stvarnost može otvoriti mašti i zapažanjima. Vizualna pozadina i senzibilitet postaju vodiči ka novim individualnim pričama. Sve fotografije su dio veće serije i digitalizirane s filma srednjeg formata “, rekao je pobjednik festival Pietro Millenotti.

Rovinj Photodays

Rovinj Photodays

U sklopu festivala održana je izložba prošlogodišnje pobjednice Grand Prixa Rovinj Photodays Zuzane Pustaiove "One day everyday", kao i izložba "Velikani hrvatske fotografije 50-ih” s umjetničkim fotografijama snimljenim pedesetih godina prošlog stoljeća, s temom života hrvatskog Jadrana.

VIŠE O TEMAMAPietro MillenottiRovinj Photodays
Povezano

Radionica modne fotografije na Rovinj Photodaysu

Emotions in Fashion by Viktor Drago

Radionica modne fotografije na Rovinj Photodaysu


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se