Europski modni povjetarac osvježio pistu DFWZ-a

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 10.05.2013.

4

Prva večer DFWZ-a za jesen/zimu 2013/2014. donijela nam je vrlo dobre revije etabliranih imena europske mode (Tramp in Diguise i Katrien Van Hecke), kojima su podršku pružile domaće dizajnerice Zjena Glamočanin, Milena Rogulj i Kristina Burja

Prva večer Dreft Fashion Weeka

Prva večer Dreft Fashion Weeka

I ovaj puta treba pohvaliti organizaciju zbog dovođenja zanimljivih inozemnih dizajnera koji po pravilu donose svježinu na zagrebačku pistu - svježinu bez kojih Dreft Fashion Week ne bi bio to što jeste.

Večer je otvorila Kristina Burja, dizajnerica iza branda Krie Design. Kristina je svoju novu kolekciju namjenila ženama koje su sigurne u sebe i koje ne dopuštaju da im išta stane na put. Voluminozni komadi koji se lako mogu nositi i za dnevne i za večernje prilike rađeni su od vrhunskih tkanina kao što su koža, svila, čipka, i slično. Krie Design će nadolazeću jesen biti obilježen crnom i bijelom (ne)bojom te igrom volanima, resicama i zakovicama.

Sini Moilanen, gošća iz Londona koja stoji iza imena Tramp in Disguise, na zagrebačku je pistu donijela svježi europski modni povjetarac. Ova dizajnerica finskog podrijetla inspiraciju za svoju novu jesensjku kolekciju "Arabian Nights" pronašla je u dalekom istoku i znamenitoj zbirci "1001 noć". Dalo se to vidjeti i u razigranim printevima na njenoj odjeći te odabiru dodataka, poput ukrasa za lice. Jarke boje poput plave i ružičaste te zanimljivi prorezi jasno daju do znanja da je ovo odjeća u kojoj ćete biti zamijećeni.

Zjena Glamočanin okrenula se hrvatskim narodnim nošnjama. Tražeći nešto izazovno i inspirativno, došla je do šupljeg veza s kojim je radila na tkaninama. Zanimljivost šupljeg veza je što u isto vrijeme otkriva i sakriva kroz igru punoće i praznine. Zjena se ovaj put odlučila i za jedan drugačiji, konceptualan pristup reviji, što nikako nije prošlo nezapaženo.

Iz Bruxellesa je u Zagreb stigla Katrien Van Hecke, koja se po prvi puta predstavila hrvatskoj publici, i to vrlo uspješno. Njene haljine u zemljanim tonovima vrlo su nosive te lako zamislive i na zagrebačkim ulicama. Osim haljina, Katrien većinom radi hlače loose kroja koje bi pristajale mnogim ženama. Kroz cijelu kolekciju se proteže nevjerojatno cool atmosfera koja je uspjela osvojiti i publiku.

Milena Rogulj je izvore inspiracije pronašla na kultnom zagrebačkom sajmu Hreliću, gdje već godinama skuplja komade  's dušom', od kojih je stvorila nove odjevne predmete. Sve pršti od boja, materijala, tekstura i oblika, što je stvorilo vrckav ugođaj, a djelovalo je i kao da je Milena željela probuditi dijete u svakoj ženi.


VIŠE O TEMAMADreft Fashion WeekZagreb Fashion WeekSini MoilanenTramp in DisguiseZjena GlamočaninMilena RoguljKristina BurjaKatrien Van Hecke
Povezano