'Dub astronaut' Adrian Sherwood novo ime 17. Seasplash festivala

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 02.07.2019.

0

Adrian Sherwood

Adrian Sherwood

17. Seasplash festival, koji kreće za nešto više od dva tjedna na plaži Martinska kod Šibenika, upravo je objavio ime još jednog headlinera

Nešto više od dva tjedna ostalo je do 17. izdanja Seasplash festivala koji će ove godine prvi put napraviti izlet u Dalmaciju, točnije na prekrasan rt i plažu Martinska pored Šibenika. Kao vrhunac ovogodišnjeg popisa izvođača, uz ostala legendarna dub i reggae imena, Seasplashu se pridružuje jedan od glavnih aktera svjetske dub, trip hop i reggae scene, takozvani "dub astronaut" - Adrian Sherwood, koji se vraća na Seasplash nakon punih šest godina.
Ovaj utjecajni britanski producent najpoznatiji je po svom radu s dub glazbom, kao i po remiksiranju niza popularnih izvođača kao što su Coldcut, Depeche Mode, The Woodentops, Einstürzende Neubauten, Primal Scream, Pop Will Eat Self, Sinéad O'Connor i Skinny Puppy. Sherwood je niza etiketa poput Carib Gems, Pressure Sounds, Hitrun Records i Soundboy Records, dok je najveći uspjeh ostvario vlastitom izdavačkom etiketom On-U Sound. Kao osoba široke glazbene naobrazbe, za života je radio u gotovo svim glazbenim žanrovima i s brojnim velikim imenima kao što su Blur, Nine Inch Nails, Sinead O’Connor, The Cure, Lee "Scratch" Perry, Tackhead, Mark Stewart, Ministry, Cabaret Voltaire, KMFDM, Terminal Power Company…
Seasplash Festival

Seasplash Festival

Na glavnu pozornicu 17. Seasplash festivala - MainSplash stiže uz legendarnog reggae producenata i izvođača, Lee “Scratch” Perryja, s kojim je u svibnju ove godine izbacio album “Rainford” za kojeg je Sherwood izjavio da je “najintimniji album koji je Lee ikada snimio” te ga usporedio sa suradnjom producenta Ricka Rubina i Johnnyja Casha na "American Recordings". "Rainford" je do sada pobrao niz sjajnih kritika, od vodećih medija kao što su Rolling Stone, The Guardian, The Wire, Pitchfork, Mojo koji ga nazivaju najsofisticiraniji albumom ove dvojice "dub astronauta".

Time se Adrian Sherwood pridružuje popisu glazbenih legendi s kojima ćemo se na Martinskoj družiti od 18. do 21. srpnja, a samo neki od njih su već spomenuti Lee "Scratch" Perry, zatim Scientist, Mad Professor, Dub Pistols, Ras Mc Bean & Soulcraft, Vibronics, Edo Maajka i još 30-tak drugih. Zbog ovog iznenadnog gosta dogodila se mala rotacija u rasporedu izvođača, pa je koncert i zajednički nastup Lee "Scratch" Perryja i Adriana Sherwooda koji je bio predviđen za četvrtak, prebačen na subotu 20. srpnja.

VIŠE O TEMAMASeasplash FestivalAdrian Sherwood
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se