Seasplash je sve bliže, poznat raspored headlinera

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.06.2023.

0

Foto: Seasplash

Foto: Seasplash

Koncert i party nultog dana odvija se u srijedu, 19. srpnja, na jednoj od najljepših otvorenih pozornica uopće, na Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku

Seasplash festival zatvara svoj krug 21. izdanjem koje traje čak pet dana, posljednju godinu festivalu pridružujemo i nulti dan te će od 19. do 23. srpnja Šibenik postati centar sound system kulture, Reggae i dub zvukova koji plove na valovima jakog basa.

Festivalski lineup sastavljen je od legendarnih glazbenika koje je Seasplash već predstavio domaćoj publici, ali i od brojnih novih imena i projekata koji će na 21. izdanju imati svoj debi.

Koncert i party nultog dana odvija se u srijedu, 19. srpnja, na jednoj od najljepših otvorenih pozornica uopće, na Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku, nakon čega se party seli na Martinsku. Day Zero obilježit će nastup jednog od najaktualnijih i najpoznatijih svjetskih predstavnika sound system kulture, britanskog Iration Steppas. Podršku će mu pružiti domaći glazbeni sastavi ABOP i Bamwise, kao i plesna skupina Cromaicanz.

Raspored headlinera po danima

Četiri festivalska dana predvode jaka svjetska imena, na MainSplash pozornicu dolaze od Ujedinjenog Kraljevstva, do Novog Zelanda, gdje nastupaju od 20. do 23. srpnja. Channel One, jedan od najcjenjenijih sound systema, koji redovito nastupa na Notting Hill karnevalu na Martinsku dolazi u četvrtak 20. srpnja. Petak 21. srpnja na MainSplash stage penje se Zion Train, i to u punom sastavu nakon mnogo godina, bend će publici predstaviti i svoj novi album 'Dissident Sound' koji je upravo izašao.

Chanel One

Chanel One

Subota 22. srpnja rezervirana je za Headmix, kolektiv koji je uvelike utjecao na Seasplash festival, ali zbog ranog razlaza nikada do sad nije nastupao na festivalu. Završnog dana, u nedjelju 23. srpnja, na glavnoj pozornici svojim space dubom Seasplash će otpratiti Pitch Black, cijenjeni duo iz Novog Zelanda.


VIŠE O TEMAMASeasplash Festivalglazbeni festivaliMartinskaChannel OneHeadmixPitch Black
Povezano