Malo Zagreba, malo Londona: Druga večer Dreft Fashion Weeka

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 22.11.2013.

77

Kralj Krajina na DFWZ-u | Foto: Ana Belić

Kralj Krajina na DFWZ-u | Foto: Ana Belić

Nakon sinoćnje revije S.dressa Lane Biondić, koja je probila led, druga večer Dreft Fashion Weeka donijela je mješavinu modnih vizija Zagreba i Londona

Georgia Hardinge (London)

Gošća iz Londona, Georgia Hardinge, predstavila je zagrebačkoj publici jednu vrlo pročišćenu i nosivu kolekciju za proljeće/ljeto 2014. Prevladavaju bijeli i crni komadi u kombinaciji sa žarkim bojama te printevi koji su razvijeni na temelju stvarnih skulptura. Georgia je inspiraciju pronašla u skulpturama koje se dobivaju preklapanjem papira, tj. kulturom i umjetnošću origamija, te je - kako bi dobila ovakve oblike na tkanini - na kolekciji radila sa stručnjacima za to područje. Trendy cropped košulje i kratke lepršave suknje bit će idealne za sljedeće ljeto.

Kralj Krajina

Mlade dizajnerice Ana-Marija Kralj i Mirjam Krajina prošle su sezone pobijedile na natječaju Dreft Next Generation, te su tako dobile priliku predstaviti svoju prvu kolekciju na Fashion Weeku Zagreb. Učinile su to vrlo uspješno crpeći inspiraciju iz kombinacije hladne urbanosti gradskih nebodera i toplog sunca. To je rezultiralo  kolekcijom u nježnim bojama poput sive, nude i bijele, te strogim krojevima u kombinaciji sa prozračnim materijalima. Lepršavi kombinezoni i široke hlače namijenjeni su chic ženi koja zrači samopouzdanjem, a elegantne uske haljine svidjet će se damama koje žele naglasiti figuru. Ako ovako nastave, Ana-Marija i Mirjam su na najboljem putu na postanu vrlo uspješne dizajnerice.

Zjena Glamočanin

Revija Zjene Glamočanin protekla je u znaku performansa koji je na trenutke pažnju odvraćao od same kolekcije. Zjena se inače bavi nosivom umjetnošću, što kroz odjeću, što kroz žensko tijelo. Ideja je krenula od Matissove slike ''Blue Nude'' koja je dizajnericu inspirirala svojom jednostavnošću prikaza ženstvenosti i bojom. Glavni komadi kolekcije su duge lepršave haljine sa brojnim prorezima sa svih strana.

Kitty Joseph (London)

Upotrebljavajući razne tropske printeve i boje, Kitty Joseph je u studeni Zagreb donijela pravu ljetnu atmosferu. za narednu sezonu sunca predlaže nam gumene sandale sa čarapama, color-blocking, mrežaste materijale i jarke boje. Cijela kolekcija djeluje veoma sportski i opušteno, no sa pomakom.

Natalija Smogor

Novu kolekciju Natalije Smogor mogli bismo nazvati i "50 nijansi ljubičaste". Lajtmotiv kolekcije je čipka, koja se poajvljuje na svakom komadu. Niz dugih, svečanih haljina mogao bi osvojiti žene koje traže nešto romantično za posebne prilike.


VIŠE O TEMAMADreft Fashion WeekGeorgia HardingeKralj KrajinaZjena GlamočaninKitty JosephNatalija SmogorAna-Marija KraljMirjam KrajinaNatalija Smogor
Povezano