Mirjam Krajina torbama otvara novo poglavlje

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.08.2023.

0

Foto: Kristina Vrdoljak

Foto: Kristina Vrdoljak

Torbe iz kolekcije dizajnerica će postepeno otkrivati na svom Instagram profilu @raw__bag , a svaka od njih, otkrila je, ima i prirodnu i zgužvanu formu

Nakon što je posljednje tri godine kreirala inovativne torbe od reciklirane plastike, dizajnerica i kostimografkinja Mirjam Krajina napravila je mali zaokret u svom dizajnerskom pristupu i predstavili prvu Raw Bag kolekciju od prave kože.

"Htjela sam stvoriti nešto potpuno prirodno, što je istovremeno održivo i trajno", rekla je dizajnerica o svojoj odluci da počne koristiti prirodnu kožu.

Sva koža korištena u kolekciji je prirodno štavljena, netretirana štetnim kemikalijama i premazima, a s nošenjem i njegovanjem dobiva prirodnu patinu koja joj daje šarm. "Oduvijek me fascinirala estetika zgužvanog i grešaka koje su meni osobno nešto predivno", kaže dizajnerica kojoj je nadahnuće za dizajn sedam torbi u ovoj kolekciji bila forma zgužvanog škarnicla.

Raw Bag

Raw Bag

Torbe iz kolekcije dizajnerica će postepeno otkrivati na svom Instagram profilu @raw__bag , a svaka od njih, otkrila je, ima i prirodnu i zgužvanu formu.

Foto: Kristina Vrdoljak

Foto: Kristina Vrdoljak

Kolekciju torbi prati i kampanja pod sloganom Shaped by Water / Formed by Sun jer svaku od njih kroz godine će priroda dodatno oblikovati i pretvoriti u još šarmantniji i posebniji komad. Kampanju je snimila Kristina Vrdoljak dok se u ulozi modela našla Matilda Elizabeta Štilinović.


VIŠE O TEMAMAtorbehrvatska modaMirjam Krajina
Povezano