Debitantski roman koji je pomeo svjetsku književnu scenu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.10.2020.

0

Foto: Mozaik knjiga

Foto: Mozaik knjiga

U izdanju Mozaik knjige stiže nam naslov 'Na kraju balade', debitantski roman Anne Griffin koji je pomeo svjetsku književnu scenu

Roman "Na kraju balade" prvi je naslov autorice Anne Griffin. Svojim debitantskim romanom pomela je konkurenciju u cijelome svijetu, a publiku i kritiku ostavila bez daha. Svi se slažu da je ovo roman s kakvim se još niste susreli, a nakon čitanja nećete ga tako lako zaboraviti. Da se radi o posebnom romanu dokazuju i brojna priznanja.
Anne Griffin dobitnica je nagrada John McGahern i Irish Book Awards za najbolji debitantski roman, a bila je u užem izboru i za Hennessy, nagradu za novu irsku književnost, nagradu za kratku priču tjednika The Sunday Business Post, te za Goodreadsovu nagradu u kategoriji za najbolji debitantski roman. U manje od godinu dana od objavljivanja „Na kraju balade“ preveden je na šesnaest jezika, a na hrvatski ga je prevela Mirna Čubranić.
"Izuzetan čitateljski užitak, veoma zanimljiv roman, roman koji je uistinu teško ispustiti iz ruke." - Donal Ryan.

Radnja

U baru otmjenog hotela u jednom irskom gradiću sjedi osamdeset četverogodišnji Maurice Hannigan. Sam je, kao i obično – iako je ova večer sve osim obična. Privucite stolac i napunite čašu, jer Maurice je napokon spreman ispričati svoju priču. Tijekom te večeri nazdravit će petero ljudi koji su mu najviše značili. Kroz te priče – o prešućenoj radosti i kajanju, skrivenoj tragediji, strastvenoj ljubavi koja nikad nije pronašla najbolji put – život jednog muškarca bit će ogoljen na snažan i pronicav način. Dirljiv i iskren u isti mah, glas Mauricea Hannigana pamtit ćete još dugo nakon što sve bude izrečeno. Priča ispričana u jednoj večeri. Priča o jednom životu.

VIŠE O TEMAMAknjiževnostMozaik knjigaAnne Griffin
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se