Danijela poklanja novu verziju megahita 'Svileni'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.07.2020.

0

Foto: Marko Lorenzo Blaslov

Foto: Marko Lorenzo Blaslov

'Svileni' je Danijela prvi puta snimila prije punih 30 godina, no i dan danas ovaj poznati hit pjeva se svugdje punim glasom

Nakon što je ranije ove godine predstavila album 'Neopisivo' s odabirom najvećih hitova obrađenih na potpuno novi način, Danijela Martinović za svoj rođendan poklanja publici  'Svileni'. Megahit 90-ih, u potpuno novom ruhu – glazbenom i vizualnom.
"Kada smo prije gotovo godinu dana Tomislav Modrić i ja  slagali popis pjesama koje će se naći na albumu 'Neopisvo', oko mnogih pjesama smo se lomili i premišljali, ali jedno je od početka bilo sigurno i jednoglasno – 'Svileni' je neizostavan  dio repertora", priča Danijela.
'Svileni' je Danijela prvi puta snimila prije punih 30 godina, no i dan danas ovaj poznati hit pjeva se svugdje punim glasom. Vrlo upečatljiv, tada je, kao i sama pjesma bio je i spot, u kojem je Danijela premijerno pokazala novu kratku frizuru i cjelokupan imidž.

Danijela Martinović

Danijela Martinović

"Kratka kosa, velnice, crveni ruž za usne i nezaboravan narančasti kompletić bez jednog rukava i kratkim hlačicama…tada je osmislila legendarna Višnja Trusić", prisjeća se Danijela.

Nova verzija pjesme stavljena je u gipsy swing  aranžman. Ritam prati i styling inspiriran 40-im godinama u tri pastelne boje – žutoj, tirkiznoj i ružičastoj, a spoj je modernih materijala pretočen u vintage odjevne kombinacije. Sve kreacije potpisuje novi modni brend 'Sugar free'.

Foto: Marko Lorenzo Blaslov

Foto: Marko Lorenzo Blaslov

Kao i tada, video spot i danas prati vrhunska tehnologija.

"Koristili smo tehniku 3D virtualnih setova i digitalne nadogradnje postojećih setova. Snimanje u toj tehnici savršeno je odgovaralo pjesmi jer je originalan spot snimljen na 'green screenu' te se koristila  tehnologija  koja je tada bila relativno nova i u povojima, a ova verzija svojevrstan je homage tom spotu", rekao je Dario Radusin, režiser spota.

Posebnu notu svojim troglasnim pjevanjem 'Svilenom' su dale djevojke iz 'Gelato sisters' trija.

Gelato sisters

Gelato sisters

Gelato sisters' izvode i obrađuju modernu glazbu u retro stilu. Sestre Neda i Sanja Parmać zajedno sa Janom Valdevit  harmoniziraju vokale po uzoru na najpopularniji swing trio svih vremena Andrew sisters.

"Upravo  smo u periodu kada radimo na svom prvom albumu na kojem će se naći  obrade  mnogih domaćih hitova  i dobile smo  poziv koji se ne odbija -  s Danijelom snimiti Svileni, pjesmu koju smo  pjevušile od kad smo prvi put uzele mikrofon u ruke", rekla je Neda Parmać.

Od 'novog' Svilenog, puno se očekuje, pogledajte i poslušajte:


VIŠE O TEMAMADanijela MartinovićDario RadusinGelato sisters
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se