Dan crvenih haljina: Prvi petak u veljači #nosicrveno

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 25.01.2021.

0

Foto: Zvonimir Ferina

Foto: Zvonimir Ferina

Cilj akcije Dan crvenih haljina je podizanje svijesti javnosti o specifičnostima moždanog udara u žena, skretanje pažnje na pogubne posljedice zanemarivanja simptoma i na potrebu promjene načina života

Treću godinu zaredom, u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog neurološkog društva i Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba te uz suorganizaciju Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se zdravstveno-edukativna akcija Dan crvenih haljina.

Cilj akcije Dan crvenih haljina je podizanje svijesti javnosti o specifičnostima moždanog udara u žena, skretanje pažnje na pogubne posljedice zanemarivanja simptoma i na potrebu promjene načina života. Organizacijski odbor ove hvalevrijedne akcije čine vrsne stručnjakinje KBC-a Sestre milosrdnice i KBC-a Zagreb: neurologinje Arijana Lovrenčić-Huzjan, Zdravka Poljaković, Marina Roje Bedeković, Vesna Matijević i Svjetlana Šupe te logopetkinja Dinah Vodanović.

U susret Danu crvenih haljina organizirat će se javni nastupi stručnjaka i stručni skupovi, a svečano obilježavanje akcije održat će se 5. veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu i moći će se pratiti online. Zvijezde večeri i ove godine će biti žene koje su preživjele moždani udar i koje će na prigodnoj reviji nositi crvene kreacije hrvatskih dizajnera Andrijane Subotić Pjajčik, Đurđice Vorkapić, Ivice Skoke, Lane Puljić, Martine Herak i Zorana Aragovića.

Na društvenim mrežama akciju će obilježavati hashtag #nosicrveno koji poziva sve da 5. veljače odjenu nešto crveno i na taj način pruže podršku.

Detalji o "Danu crvenih haljina" mogu se pratiti na stranicama Hrvatskog neurološkog društva neuro-hr.org i na Facebook stranici www.facebook.com/Dan-crvenih-haljina.


VIŠE O TEMAMADan crvenih haljinahumanitarne akcijecrvena bojaAndrijana Subotić PjajčikĐurđica VorkapićIvica SkokoLana PuljićMartina HerakZoran Aragović
Povezano