Circus Maximus prvi je DAO glazbeni festival

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.07.2021.

0

Circus Maximus

Circus Maximus

Hrvatski tim stručnjaka iz nekoliko područja organizira prvi DAO festival u svijetu za koji će se ulaz plaćati kriptovalutama

Noa Beach Club sa Zrća domaćin je Circus Maximus festivalu od 8. do 13. kolovoza, a koji će zasigurno mijenjati festivalsku scenu i njenu organizaciju u smislu kojeg poznajemo. DJ zvijezde Da Tweekaz, Brennan Heart, Imanbek i Harris&Ford, samo su neka od imena koja dolaze na Pag da nas zabave.

DAO ili Distributed Autonomus Organisation je organizacija koja se provodi kroz pravila kodirana u pametnim ugovorima. DAO se mogu organizirati oko zajedničkog cilja ili interesa. Iako je danas većina DAO-a usmjerena na financije, sve više timova istražuje mogućnosti u drugim industrijama (primjeri su dobrotvorni rad, zajedničko kupovanje umjetnina itd.).

Ovo je veliki iskorak za festivalsku scenu u svijetu, a Hrvatsku ovaj projekt stavlja u lidersku poziciju. Ovaj mehanizam omogućuje postizanje optimalne cijene koju je kupac spreman platiti - u određenom smislu - ovim mehanizmom tržištu se dopušta da pronađe optimalnu cijenu za festival. Ulaznice koje se kupuju rano jeftinije su, a posljednje prodane ulaznice su veće.

Trepćuća svjetla, senzacionalne scenske predstave i prelijepe Noine plesačice u kostimima koji ostavljaju bez daha, čekaju nas da provedemo još jedno nezaboravno ljeto s Circus Maximusom na Zrću.


VIŠE O TEMAMACircus Maximusglazbeni festivaliZrće
Povezano