Christian Dior Couture za jesen/zimu 2012/2013.

Piše: Iva Boban, Foto: Vogue.co.uk / Dior
Objavljeno 03.07.2012.

4

Novi kreativni direktor Diora, Raf Simons, oduševio je kritiku couture kolekcijom za jesen/zimu 2012/2013.

Nikad topliji početak srpnja u svijetu mode u znaku je pariškog Haute Couture Fashion Weeka, koji je startao u nedjelju spektakularnom povratničkom revijom Versace Ateliera. No, iako je Versace jedno od najvećih imena u svijetu mode, mnogi su ipak s većim nestrpljenjem čekali drugi dan. Razlog je jednostavan - svi su željeli vidjeti kako će Christian Dior zapoloviti pod kormilom Rafa Simonsa, darovitog belgijskog dizajnera koji je u travnju postavo novi kreativni direktor.

Bilo je to više od svih očekivanja. Divan homage Dioru!

Rafovu viziju Diorove visoke mode uživo su došle pogledati brojne zvijezde, između ostalih i Harvey Weinstein, Alber Elbaz, Stella Tennant, Charlotte Rampling, Natalia Vodianova i Riccardo Tisci. I, ako je suditi po prvim reakcijama, kritika se uglavnom slaže da su imali što vidjeti!

"Bilo je to više od svih očekivanja. Divan homage Dioru - moderno, čisto, prepuno iznenađujućih trenutaka s pravom lakoćom dodira", izjavila je oduševljena Lucinda Chambers, modna direktorica Voguea.

Raf Simons rođen je u Belgiji, zemlji koja je dala brojne velikane svjetske mode, 1968. godine. Svoju je modnu etiketu lansirao 1995., a deset godina kasnije, 2005., postavljen je na mjesto umjetničkog direktora branda Jil Sander. Studij je završio 1991., a pet godina predavao je na University of Applied Arts na Sveučilištu u Beču. Nagradu Swiss Textiles Award osvojio je u studenom 2003., a dvije godine poslije lansirao je svoju novu modnu etiketu - Raf by Raf Simons.


VIŠE O TEMAMAChristian DiorRaf SimonsParis Fashion Week




Povezano