Svjetski uspjeh naše frizerke na Paris Fashion Weeku

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.01.2024.

0

Foto: PR

Foto: PR

Katica Topčić surađivala je s poznatim sirijskim modnim dizajnerom Ramijem Al Alijem na predstavljanju haute couture kolekcije za proljeće/ljeto 2024.

Paris Haute Couture Fashion Week jedan je od najvažnijih i najprestižnijih događaja u svijetu mode, a i ove godine jedna od naših najuspješnijih frizerki i kreativna direktorica salona Fabula de Forma, Katica Topčić, sudjelovala je u backstageu za kosu kao dio tima renomiranog brenda za njegu kose Kevin.Murphy.

Katica Topić surađivala je s poznatim sirijskim modnim dizajnerom Ramijem Al Alijem na predstavljanju haute couture kolekcije za proljeće/ljeto 2024. Svoj debi na Paris Fashion Weeku Al Ali je imao 2012. godine i već godinama kreira prepoznatljive i jedinstvene couture i ready to wear modne linije. Iako godinama ima vjerne obožavatelje među poznatim osobama i članovima kraljevskih obitelji, nedavno je odjenuo i svjetske zvijezde Beyonce, Jennifer Lopez i Naomi Campbell.

"Za mene je ovo bilo jedno veliko i divno iskustvo i opet sam stupila izvan svoje komfor zone što volim. Suradnja s kolegama i dizajnerom je bila jako ugodna s  obzirom na njegovu profesionalnost i organiziranost, a organizacija cijele revije bila je na svjetskoj razini i opet sam imala priliku naučiti puno novih stvari, rekla je Katica Topčić.

Kreativni tim pronašao je inspiraciju u beduinskoj tradiciji koja Al Alija podsjeća na njegovo djetinjstvo. Elegantna i suptilna tekstura kose te klasični stilovi frizura savršeno su upotpunili jedinstvene kreacije, a da nisu odvukle svu pažnju s prekrasnih haljina.

Svaka frizura, koja je uglavnom stilizirana kao kombinacija niskog repa i opuštene, blago raščupane punđe, prilagodila se obliku haljina i omogućila besprijekorno sjedinjavanje dvaju umjetničkih svjetova. Cijeli kreativni koncept uklopio se u viziju Al Alijeve kolekcije – prikazati i slaviti organsku ljepotu i bezbrižni duh beduinske estetike.

Svaki dan može biti naša modna pista

Katici je ovo bio četvrti put da sudjeluje na Couture Fashion Weeku. Zajedno s Kevin.Murphy timom pripremala se mjesec dana te je bila uključena u svaku fazu pripreme.

"S obzirom na to da je ove godine popularna prirodna i neobrađena kosa, popularno nazvana bedroom hair, s dizajnerom smo dogovorili upravo takav izgled, dok smo pazili na detalje kako bismo mogli umetnuti u kosu nosač žice na koju se stavljala predimenzionirana naušnica koja je bila preteška za uho pa je naš zadatak bio sakriti je s kosom. Vodili smo se dizajnerovom linijom kreacija u kolekciji za proljeće/ljeto 2024. i na taj način ukombinirali stil frizure s haljinama", otkrila je Topčić.
Ovo je već 14. put zaredom da Kevin.Murphy i njihovi vrhunski stručnjaci surađuju s Ramijem Al Alijem na predstavljanju njegovih modnih kolekcija. Uspješno je premostio jaz kombinirajući elemente zapadnog i arapskog modnog izričaja pa je tako svaka frizura zajedno s prekrasnim modnim kombinacijama odala počast bogatoj i ponosnoj arapskoj kulturi.


VIŠE O TEMAMAParis Fashion WeekKatica TopčićParis Haute Couture Fashion WeekKevin.MurphyFabula de Forma
Povezano