Burns Night: Škotska večer u hotelu Regent Esplanade

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 04.02.2012.

1

Hotel Regent Esplanade Zagreb

Hotel Regent Esplanade Zagreb

Tradicionalna škotska večer uz nacionalne kostime, gajde, plesove i škotski jelovnik održat će se večeras u hotelu Esplanade u Zagrebu

Povodom 253. rođendana najvećeg škotskog pjesnika, Roberta Burnsa, Britansko-hrvatska gospodarska komora u Hrvatskoj u suradnji s veleposlanstvom Velike Britanije i hotelom Regent Esplanade već četvrtu godinu zaredom tradicionalno organizira Burns Night. Ova posebna vesela škotska večer bit će održana u subotu 4. veljače s početkom u 19:30 sati u veličanstvenoj Smaragdnoj dvorani hotela Regent Esplanade

Ovaj važan događaj za Škote tradicionalno se održava svake godine po pomno isplaniranom protokolu koji se nije mijenjao već više od dva stoljeća. Ovaj događaj okupit će brojne uvažene goste, diplomate, državnike te prijatelje Škotske.

Uzvanici, tradicionalno odjeveni u škotske kiltove i ostalu pripadajuću opremu, plesat će vesele škotske plesove uz zvuke gajdi te uživati uz Burnsovu poeziju i autentična škotska jela, koja za ovu prigodu priprema poznati Esplanadin šef kuhinje, Jeffrey J. Vella. Tako će se na jelovniku naći i slavni škotski specijalitet Haggis, ukusno i neobično jelo koje se sastoji od ovčjih pluća, iznutrica, krvi, zobi, loja i začina. 

Za uzvanike će biti organizirana bogata tombola u kojoj sudjeluju sponzori ove večeri: Zračna luka Zagreb, Coca-Cola HBC Croatia, The Famous Grouse, Radisson BLU Split, selekcija vina Mendek, Oryx grupa, Britansko-hrvatska gospodarska komora u Hrvatskoj te Regent Esplanade Zagreb, koji će donirati vrijedne nagrade.

Večera iznosi 500 kn po osobi. Svi stolovi već su odavno rasprodani, a prihod se donira u humanitrane svrhe Domu za djecu Maestral.

VIŠE O TEMAMARobert BurnsŠkotskahotel Regent Esplanadeškotski kiltovigajdeškotska kuhinjaJeffrey J. Vella
Povezano