Ana Grgić nova šefica kuhinje hotela Regent Esplanade

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.04.2012.

4

Ana Grgić

Mlada i simpatična Ana Grgić (31) nova je šefica kuhinje prestižnog zagrebačkog hotela Regent Esplanade

Ana Grgić

Ana Grgić protekle je tri godine u funkciji zamjenice šefa kuhinje usko surađivala s Jeffreyem J. Vellom te je zbog visokog nivoa znanja, profesionalizma i kulinarskih vještina preuzela vođenje kuhinje obaju restorana, luksuznog Zinfandel'sa i šarmantnog Le Bistroa, te Esplanade cateringa. Ana nastavlja slijediti Esplanadinu tradiciju vrhunske gastronomije, ali svojim odabirom i kombinacijom okusa nastoji unijeti dio sebe i time dati svoj potpis jelima.
Po završetku školovanja u zagrebačkoj Ugostiteljsko-turističkoj školi Ana polaže 5. stupanj majstorskog ispita te dobiva najvišu titulu majstor kuhar. Svjesna svojih mogućnosti i vođena visokim ambicijama, Ana se sama javlja tadašnjem šefu kuhinje Ivici Štrumlu te 1999. godine prihvaća volontiranje u kuhinji prestižnog hotela Esplanade. Ana je godinama upijala znanja i vještine iskusnih kulinarskih majstora i brzo napredovala. 2004. godine s dolaskom branda Regent Ana započinje suradnju s novim belgijskim šefom, Marcom Fontenelleom te preuzima funkciju voditelja smjene. Njen talent prepoznaje i nagrađivani vrhunski šef, Jeffrey James Vella, koji joj pruža veliku podršku te je postavlja na mjesto svoje zamjenice.
Ambicija i želja za učenjem odvele su Anu na adrese najprestižnijih svjetskih restorana s dvije Michelin zvjezdice, gdje je neko vrijeme usavršavala svoje kulinarske vještine kod poznatih chefova, Yvesa Mattagnea, u restoranu Sea Grill u Bruxellesu te kod Christiana Lohsea u poznatom berlinskom Fisher's Fritzu. Svoje znanje razvijala je i na kulinarskoj akademiji Rezidor Hotel Group.

Ana je tijekom svoje karijere u Esplanadi pripremala jela za brojne državne dužnosnike poput talijanskog predsjednika Napolitana, austrijskog predsjednika Fischera te za poznate kraljevske obitelji poput princa Alberta od Monaca, princeze Anne, a na nepreglednoj listi slavnih nalaze se i sportske legende David Beckham, Cristiano Ronaldo te osobe iz svijeta šoubiznisa poput Shakire, Sade, Stinga, Jose Carrerasa, Boba Geldofa, Bono Voxa i drugih.

Jeffrey J. Vella, donedavni šef kuhinje hotela, istaknuo je: "Ana je najtalentiranija suradnica s kojom sam imao prilike raditi. Draga je i otvorena osoba, spremna na nove izazove. Uistinu vjerujem da je prava osoba za ovu poziciju te da će opravdati visoka očekivanja kako suradnika tako i zahtjevnih gostiju hotela."

Ivica Max Krizmanić, v. d. generalni direktor hotela Regent Esplanade, izjavio je: "Drago mi je da je hotel Esplanade imao izvrsnog šefa kuhinje poput Jeffreya J. Velle, koji ostaje u Hrvatskoj te će i dalje obogaćivati restoransku scenu svojim ukusnim i maštovitim delicijama. Njegovo bogato iskustvo, perfekcionizam i strast za hranom uzdigli su Esplanadinu kuhinju na najvišu razinu. Jeffrey je proteklih nekoliko godina školovao i uvježbao mlade chefove koji su danas sposobni samostalno voditi kuhinju, a svojim talentom, predanošću, pedantnošću i upornošću posebno se istaknula Ana Grgić. Njeno dugogodišnje iskustvo u Esplanadi, ambicija, kreativnost, ali i poznavanje različitih kuhinja idealna su formula koja obećava gostima vrhunske kulinarske doživljaje."

VIŠE O TEMAMAAna Grgićhotel EsplanadeIvica Max KrizmanićJeffrey J. VellaRegent Esplanade
Povezano