Božićna knjiga godine stiže iz pera Matta Haiga

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.12.2020.

0

Foto: Mozaik Knjiga

Foto: Mozaik Knjiga

Najprodavaniji romani Matta Haiga prevedeni su na 40 jezika i prodani u nekoliko milijuna primjeraka diljem svijeta

"Djevojčica koja je spasila Božić" novi je dječji roman autora uspješnice "Dječak zvan Božić" -  Matta Haiga. Autor je to koji piše veoma uspješne naslove i za odrasle i za djecu, a u njima često spaja stvarnost i maštu, ali uvijek s barem jednim neobičnim preokretom. Njegovi najprodavaniji romani prevedeni su na 40 jezika i prodani u nekoliko milijuna primjeraka diljem svijeta. Guardian je njegovo pisanje opisao kao "čudesno čudno", a New York Times nazvao ga je "romanopiscem velikog talenta" čije je pisanje "smiješno i potresno". Prema romanu „Dječak zvan Božić“, u režiji Gila Kenana, snimljen je film čija se svjetska premijera očekuje 2021. godine
„Djevojčica koja je spasila Božić“ drugi je od četiri naslova iz „Christmas“ serije koja je zaludile milijune mladih čitatelja. Ovu veselu, zabavnu i čarobnu priču ilustrirao je Chris Mould, a knjigu je prevela Mirjana Jurić Pajić.

Radnja

Što je potrebno da bi se vjerovalo u magiju? Badnjak je i stvari ne stoje najbolje. Djevojčica Amelia Wishart zarobljena je u ubožnici gospodina Jezovitog i Božića možda neće ni biti. Magija je sve slabija. Da bi se Božić ove godine dogodio, Amelia mora biti pronađena. Uz pomoć vilenjaka, osam sobova, engleske kraljice i gospodina Charlesa Dickensa, potraga za Amelijom – i tajnom Božića – može početi.

VIŠE O TEMAMAknjiževnostMozaik KnjigaMatt Haig
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se