Blagdanski make-up: 15 koraka do savršenog looka

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 14.12.2013.

226

Ilustracija | Foto: Chanel

Ilustracija | Foto: Chanel

Vizažist David Grant otkriva nam svoju viziju savršenog, glamuroznog make-upa za božićne i novogodišnje proslave

David Grant, vizažist i kreativni savjetnik branda Illamasqua, daje svoje viđenje blagdanskog make-upa. No, na ovaj se jednostavan i elegantan način - naravno - možete našminkati i ne samo za blagdane. Koraci su sljedeći:

Korak 1. David Grant proces šminkanja uvijek započinje s obrvama; preporučuje da na obrve nanesete sjenilo u smeđim nijansama. Samo pripazite da izaberete neku prigušenu nijansu, neku koja djeluje gotovo isprano; crvenkastosmeđi tonovi na obrvama izgledat će neprirodno.

Korak 2. Četkicom za obrve počešljajte obrve, tako će se sjenilo još bolje rasporediti. Zatim nanesite sloj prozirnog gela za obrve.

Korak 3. Olovkom smeđe boje povucite potez izravno na liniji trepavica na gornjem kapku. Da biste uspjeli povući takvu liniju, zrcalo držite ispod lica, pogledajte svoj odraz dolje u ogledalu, dignite gornji kapak i obojite samo korijen trepavica.

Korak 4. Uzmite olovku u nijansi patlidžana (aubergine), povucite liniju uz trepavice od sredine kapka prema vanjskom kutu oka. Obojite također i nabore kapka te vanjski kut oka. Razmrljajte olovku kistom ili aplikatorom, i nemojte se bojati jake boje, ovo je samo baza za sjenilo.

Korak 5. Mat sjenilo u smeđoj nijansi nanesite na podlogu koju ste napravili uz pomoć olovke. Vanjski kut oka zatamnite tamnosmeđim nijansama, a na sredinu kapka nanesite sjajne brončanobakrene nijanse.

Korak 6. Nužno je osvijetliti unutarnji kut oka. Da biste postigli takav efekt, koristite sjajna sjenila u boji šampanjca.

Korak 7. Šminka za donji kapak. Naprije očistite donji kapak od čestica sjenila koje su pale na njega pri prethodnim koracima – donju liniju rasta trepavica izbjelite olovkom nude ili bijele boje. Ovaj korak neće samo očistiti donji kapak, nego će i vizualno otvoriti oči. Zatim na donji kapak nanesite tamnosmeđe i svijetlosmeđe nijanse sjenila – tamniju nijansu bliže vanjskom kutu, a svijetliju na sredinu.

Korak 8. Crnu olovku nanesite na gornji kapak, što bliže trepavicama. Ako su između trepavica i linije ostale praznine, zacrnite ih.

Korak 9. Nanesite crnu maskaru na gornje i donje trepavice. Usredotočite se na gornje trepavice, nanesite maskaru od korijena do vrhova cik-cak pokretima. Donje trepavice možete jednostavno počešljati četkicom maskare.

Korak 10. Prelazimo na kožu. Univerzalni korektor breskvaste nijanse prekrit će sive i zelenkaste nijanse ispod očiju. Nanesite korektor od unutarnjeg kuta oka prema vanjskom, crtajući luk. Grant savjetuje da naneste korektor sve do sjenila na gornjem kapku jer će make-up izgledati jasnije. Vizažist također savjetuje da nanesete dio korektora oko obrva. Sve dobro razmrljajte.

Korak 11. Slijedi tanak sloj podloge. Iscijedite na ruku malu količinu tonirane kreme ili laganog pudera pa je kistom nanesite na lice. Ovaj će korak izgladiti bore i ukloniti crvenilo.

Korak 12. Uzmite kremu ili puder tamnije nijanse i nanesite ga ispod jagodica obraza, uz donju čeljust, uz rub čela te uz krajeve nosa. Ako je lice jako široko, nanesite što više dijagonalnih linija, to će ga suziti.

Korak 13. Što se rumenila tiče, David Grant uvijek ga nanosi na sljedeći način: isprva nanese rumenilo u kremi, a zatim rumenilo u prahu. Rumenilo u kremi služi kao baza te će zbog toga make-up biti trajniji.

Korak 14. Posljednji koraci šminkanja odnose se na usne. Nanesite na njih olovku u boji ruža kako bi make-up bio trajniji, a zatim stavite ruž svijetloroze ili neke slične, svjetlije nijanse. Za blagdanski make-up višak neće biti ni sloj sjajila na sredini usana.

Korak 15. Za dramatičan izgled možete staviti umjetne trepavice.

Rezultat ovih 15 koraka odličan je make-up za večernja druženja s kolegama i prijateljima te beskrajno partijanje.


VIŠE O TEMAMAbožićni make-upnovogodišnji make-upDavid GrantIllamasquasvečani make-upmake-up za Novu godinu
Povezano