Berlin je prošlost, a Frankfurt Fashion Week budućnost

Piše: A.A., Zagreb
Objavljeno 10.06.2020.

0

Foto: fashion-week-berlin.com

Foto: fashion-week-berlin.com

Najveći njemački tjedan mode, i jedan od najvažnijih fashion weekova u Europi, naredne godine se seli iz Berlina u Frankfurt

Aktualna kriza žestoko je poljuljala svijet mode, industrija je na koljenima, brandovi se prilagođavaju koliko mogu, a frka se odrazila i na modne evente. Neki su se prilagodili tako što su se nakratko transformirali u digitalne formate, a drugi mijenjaju lokaciju.

Premium Group i Messe Frankfurt, organizatori Berlin Fashion Weeka, najvećeg tjedna mode u Njemačkoj i jednog od najznačajnijih fashion weekova u Europi, obznanili su da od naredne godine imaju novu lokaciju održavanja. Umjesto Berlina - Frankfurt.

"Imamo sve sastojke neophodne za pozicioniranje Frankfurta kao međunarodnog modnog i lifestyle 'huba'. Messe Frankfurt je svakako najveći svjetski organizator evenata i sajmova vezanih uz tekstil, i to iskustvo će dobro doći u organizaciji fashion weeka", kaže Detlef Braun, jedan od čelnika Messe Frankfurta.

Posljednji Fashion Week u Berlinu se održao u siječnju ove godine, okupio je brojne velike dizajnere i privukao oko 70.000 posjetitelja.

Novi Frankfurt Fashion Week trebao bi se, od 2021., održavati dva puta godišnje - u siječnju i srpnju.


VIŠE O TEMAMAMesse Frankfurttjedni modeBerlin Fashion Weekmodna industrijaFrankfurt Fashion Week
Povezano