Beauty trikovi: Što sve trebate napraviti nakon ljeta?

Piše: Z.P., Zagreb
Objavljeno 13.08.2019.

0

Ilustracija | Foto: Calzedonia

Ilustracija | Foto: Calzedonia

Naša koža i kosa zahtijevaju posebnu njegu nakon dugotrajnog izlaganja suncu, soli i vjetru. Evo što morate raditi da ih dovedete u red!

Ljeto je vrijeme tijekom kojeg svi uživamo i prilično smo opušteni, stoga nam njega nekada nije visoko na listi prioriteta. Povratkom u svakodnevicu opažamo kako koža i kosa nisu u najboljem stanju. Evo što trebate učiniti kako biste ponovno zablistali.

1. Kosa

Kosa ljeti prilično trpi, izložena je štetnom djelovanju sunčevih zraka više nego inače, a osim toga, i morska sol može je oštetiti. Najbolje bi bilo da nakon ljetovanja posjetite frizera i skratite vrhove koji su zbog štetnih okolinskih utjecaja zasigurno nastradali. Isto tako, redovito koristite maske za kosu koja će joj vratiti snagu i ojačati ju. Jedna je od najboljih maski domaća maska od maslinovog ulja i žumanjaka. U nju možete dodati i malo meda.

2. Lice

Nastavite štititi svoju kožu kremama sa zaštitnim faktorom, bez obzira na to što je sunce slabije i više ne provodite toliko vremena na suncu. Ako želite što drže zadržati svoju preplanulost, piling može malo i pričekati, ali definitivno nahranite svoju kožu kvalitetnim maskama.

3. Tijelo

Ista stvar kao i s licem - piling je prijeko potreban kako biste ukloniti mrtve stanice kože, ali ako želite očuvati svoj novi ten, piling ostavite za kasnije. Redovito mažite kožu hranjivim kremama ili losionima kako biste joj vratili vlagu. Osim toga, bavite se sportom i vježbajte, bez obzira što dolazi period godine kada će vaše tijelo biti pokriveno. Bolje ćete se osjećati.


VIŠE O TEMAMAnjega tijelanjega koženjega kose
Povezano


Još iz rubrike Vijesti i savjeti