Basso & Brooke Zagreb nakratko pretvorili u London!

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 26.11.2011.

30

Zahvaljujući subverzivnom dvojcu Basso & Brooke Zagreb je sinoć disao u ritmu velikih svjetskih modnih metropola

Druga večer Dreft Fashion Weeka - Basso & Brooke (Foto: Borna Čavrag / DFWZ)

Druga večer Dreft Fashion Weeka - Basso & Brooke (Foto: Borna Čavrag / DFWZ)

Drugu večer Dreft Fashion Weeka Zagreb otvorili su, a ujedno i obilježili dizajneri iz Londona Bruno Basso i Christopher Brooke, svjetski poznati po svojoj etiketi Basso & Brooke. Njihovom londonskom modnom pričom za sljedeću sezonu prevladavaju svilene haljine s digitalnim printom u zemljanim tonovima. Kolekcija je vrlo nosiva, seksepilna, zaokružena, baš onakva kakva i treba biti. A ove lepršave ljetne haljinice sigurno će pronaći svoje kupce među poznatim i manje poznatim damama. Ovdje pogledajte galeriju fotografija s revije.


Color blocking u režiji s.Olivera

I poznati njemački brand s.Oliver premijerno se predstavio na Zagreb Fashion Weeku. Oni i za sljedeće proljeće i ljeto predlažu dobro poznati trend color blocking, pa tako u kolekciji prevladavaju svi mogući spojevi jarkih boja. Kolekcija se sastoji od sakoa, jakni, haljina, hlača i svega ostaloga potrebnog za mladenački casual stil.


Metallica i Ramonesi na modnoj pisti

Gost iz Milana, Massimo Sabbadin, inspiraciju za svoj brand Bad Spirit pronašao je u klasičnom punk/rocku, legendarnim Ramonesima, kao i nešto žešćim predstavnicima ovog glazbenog pravca, poput slavne Metallice. Printevi spomenutih bendova ukrasili su majice, dodatno začinjene šljokicama, koje su najčešće bile kombinirane s trapericama. Cijela kolekcija obogaćena je i posljednjih sezona iznimno popularnim resicama. Mora se priznati da su šljokičaste majice na trenutke izgledale poprilično jeftino, no to će svatko za sebe odlučiti. Od inozemnih gostiju ipak očekujemo malo više. Pogledajte galeriju fotografija.


Natalija Smogor za zaborav

Natalija Smogor predstavila je poprilično jednostavnu i jednoličnu kolekciju u zemljanim tonovima, većinom u maslinastozelenoj boji. Haljine su nalikovale jedna drugoj; sve skupa prilično monotono i ni po čemu posebno. Ne vjerujemo da će se netko za par dana sjetiti ove kolekcije. Pogledajte galeriju fotografija s revije.


Danijel Majcen najbolji dio skromne revije Irene Berišić Turk

Reviju Irene Berišić Turk pjevanjem je uživo pratio Danijel Majcen, i upravo je to bio i najbolji segment Irenine proljetno-ljetne priče. Od boja su prevladavale bijela i siva, a ulogu glavnog detalja preuzele su mašne svih veličina. Stretch materijali su na mahove izgledali zaista jeftino, te je teško zamisliti da bi netko u tome želio hodati po gradu. Pogledajte galeriju fotografija s revije.


Korektni, ali ipak ne spektakularni Nino Bollag

Gost iz Basela, Nino Bollag, prikazao je Zagrebu svoju casual kolekciju pod nazivom ''Cool is back'', koja je svojevrsni homage ranoj hip-hop generaciji 80-ih. Dominirale su žuta i plava, a pojedini modeli su čak podjećali i na neki tip radne odjeće, tj. kute. Bilo je tu par zanimljivih sakoa i capri hlača, ali sve je ipak bilo daleko od nekog posebnog spektakla.


>> The Rodnik Band obilježio prvu večer DFWZ-aVIŠE O TEMAMAZagreb Fashion WeekBasso & BrookeMassimo SabbadinBad SpiritNatalija SmogorIrene Berišić TurkNino BollagDanijel Majcen
Povezano