"Živimo u nihilističkom društvu, glazba više ne postoji"

Piše: A.A., Zagreb
Objavljeno 12.04.2020.

0

Don McLean. Foto: Instagram (@thedonmclean)

Don McLean. Foto: Instagram (@thedonmclean)

'Nitko ne vjeruje u ništa, nitko ne voli ništa, nitko nema poštovanje prema bilo čemu. Glazba to samo pokazuje', smatra Don McLean

Don McLean, 74-godišnji američki glazbenik široj javnosti najpoznatiji po hitu "American Pie" iz 1971. godine, kaže da nije impresioniran dasnašnjom glazbom. Ovaj folk-rock pjevač razgovarao je s Tomom Cridlandom u YouTube seriji "The Greatest Music of All Time", piše FOXnews, a tijekom intervjua dotakao se i politike te zaključio da ona danas "više ne znači ništa".
"Ni glazba ne znači ništa. Muzika reflektira duhovnu prirodu našeg društva. Mi danas živimo u svojevrsnom nihilističkom društvu. Nitko ne vjeruje u ništa, nitko ne voli ništa, nitko nema poštovanje prema bilo čemu. Glazba to samo pokazuje", smatra McLean.
"Glazba više nije na radiju. Tamo se vrti neki oblik muzike, nešto poput zvuka, ali to za mene nije muzika. 1950-ih godina postojala je emisija pod nazivom 'Name That Tune', i već nakon četvrtog takta mogao si pogoditi da ide 'Strangers in the Night'. Danas na radiju više ne možeš čuti nešto što možeš prepoznati niti nakon 20 taktova", kaže ova glazbena legenda.Ovaj pjevač i tekstopisac smatra da današnje catchy pjesme uključuju sekvence zvuka koje se ponavljaju do iznemoglosti. "Zvuče vrlo cool i produkcijski je to na visokoj razini, ali to nisu melodije, a sami tekstovi ne znače ništa", zaključuje McLean.

VIŠE O TEMAMADon McLean

Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se