AJ CHA – festival u spomen na Dina Dvornika

Piše: CroModa, Zagreb, Split
Objavljeno 04.05.2017.

1

AJ CHA – festival u spomen na Dina Dvornika

AJ CHA – festival u spomen na Dina Dvornika

U spomen na Dinu Dvornika pjevaju Marijan Ban, Neno Belan, Nikola Marjanović, Jinx, Songkillers i mnogi drugi

U spomen na Dina Dvornika, hrvatskog kralja funka i njegovu bezvremensku glazbu, u Splitu se sprema festival 'AJ CHA'. Festival počinje 18.8., a završava upravo na Dinov rođendan, 20.8., kada će se održati glavni koncert na kojem će pjevati "Splitska Dica", pjevači koji su ostavili najdublji trag na Dinov život i stvaralaštvo. Marijanu Banu & Diktatorima i Neni Belanu & Fiumensima pridružit će se i Official tribute band Dino Dvornik na čelu s Nikolom Marjanovićem te gost iznenađenja. Koncert će se održati na Starom placu, a tijekom trodnevnog festivala pozornice će biti raspoređene širom Dinova rodnog grada.

Splitska riva, plaža Bačvice, staro Hajdukovo igralište i druge splitske lokacije će odisati Funky, Soul i Groove glazbom, a za to će se, uz već spomenute izvođače, pobrinuti i bandovi kao što su: Jinx, Songkillers, Tribute band James Brown, Funkytrain – DJ Bocca Sofistifunk, DJ Tabu – keep of the groove, DJ Jazzozo, DJ Shoomadisco i mnogi drugi glazbenici, DJ-evi te Dinovi kolege i prijatelji.

"Jako sam sretna što smo konačno uspjeli organizirati ovaj festival u Splitu, u znak sjećanja Dina Dvornika i funky glazbe. Trebalo je vremena da se neke stvari poslože u našim glavama  i da se okupi prava ekipa  kako bi ovaj festival "Aj cha" zaživio i dobio svoje ime. Želja nam je ovaj festival iz godine u godinu, proširivati i osnažiti sa nekim  poznatim i manje poznatim inozemnim imenima koji njeguju plesnu glazbu, a sve to uz sjećanje na Dina, koji nam jednostavno puno fali na hrvatskoj glazbenoj sceni. Nadam se da će Split dobiti još jedan vrijedan festival koji promovira dobru i pozitivnu energiju", rekla je Danijela Dvornik.

Dino Dvornik jedan je od najznačajnijih hrvatskih glazbenika i pjevača na čije hitove plešu sve generacije. Za sobom je ostavio i pelin i med, bio je i nadahnut i hipnotiziran, ali kontra Splita nikada nije dao pa je tako postao jedan od simbola grada pod Marjanom. Iz tog razloga, cilj festivala je objediniti Dinovo stvaralaštvo i oživiti energiju koju je neiscrpno prenosio svojim voljenim gradom.


VIŠE O TEMAMADino DvornikMarijan BanNeno BelanNikola MarjanovićJinxSongkillersDanijela Dvornik
Povezano