Ada Zanditon: U Zagrebu se uvijek sjajno osjećam

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.11.2011.

4

Ada Zanditon

Ada Zanditon

Dizajnerica Ada Zanditon, ljubimica London Fashion Weeka i bivša bliska suradnica u studiju Alexandera McQueena i kontroverznog Garetha Pugha, po drugi put dolazi na Dreft Fashion Week Zagreb

Ovoga puta zagrebačkoj publici Ada Zanditon će se predstaviti u društvu frizerske zvijezde svjetskog ranga Christiana Landona. Popularni vlasuljar svojim će nekonvencionalnim umjetničkim djelima, ovaj puta inspiriran šarenom šećernom vatom, zaokružiti Adinu ekološku modnu fantaziju.

"Prošli put sam se sjajno provela, zbog čega se vraćam Dreft Fashion Weeku Zagreb. Ovoga puta ću predstaviti kolekciju s London Fashion Weeka naziva 'Poseisus' S/S 2012. Inspirirala me priroda mora - morski konjic, grčke boginje i haićanski

Moj rad nastaje iz znanstvene perspektive na okoliš, takozvane biomimikrije

karneval te origami za detalje. A za Dreft FWZ Christian je osmislio potpuno novi styling. On će i nadgledati cijelu reviju", ispričala je Ada.

Ekološki osviještena, Ada je brendirala svoje kolekcije izrađene isključivo od prirodnih materijala koje opisuje riječima: "Moj rad nastaje iz znanstvene perspektive na okoliš, takozvane biomimikrije. Kolekcije opisuju moderni arhitektonski oblici integrirani u povijesna putovanja s fantazijama iz budućnosti".

Poznati londonski modni novinar Ruth Styles za Adu je izjavio: "Ona je zaista najveći novi talent čiju reviju vrijedi pogledati". U Parizu je bila nagrađena nagradom Masters of Linen koja se dodjeljuje najkreativnijim mladim dizajnerima, o Adi su u samo dvije godine njezine karijere već pisali u američkom, ruskom, talijanskom i engleskom Vogueu, Graziji, The Observeru, Elle&Elleu, Marie Claireu, Glamouru, Sunday Timesu i dr.

Svjetska manekenka i glumica Lily Cole luda je za Adinim kreacijama, a nose je i glazbenica Katie Melua, kći zvijezde Oasisa Paula Wellera, Leah, englesko-irski pjevač Patrick Wolf, engleski pjevač Bishi, fotomodel i američka televizijska zvijezda Jameela Jamil i mnogi drugi. 

O Adi više možete pročitati na njezinim službenim stranicama www.adazanditon.com.


VIŠE O TEMAMAAda ZanditonZagreb Fashion WeekChristian LandonRuth Styles
Povezano