Zvijezda večeri: Sjajna Negarin Sadr protutnjala Zagrebom

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 11.05.2013.

0

Drugu večer zagrebačkog Dreft Fashion Weeka za jesen/zimu 2013/2014. obilježila je Negarin Sadr, iranska dizajnerica s londonskom adresom koja je zanat usavršavala u laboratorijima Donne Karan i Benettona

Druga večer Dreft Fashion Weeka za jesen/zimu 2013/2014.

Druga večer Dreft Fashion Weeka za jesen/zimu 2013/2014.

Drugu večer Dreft Fashion Weeka Zagreb otvorila je mlada dizajnerica Marica Pažanin, prošlosezonska pobjednica natječaja Dreft Next Generation. Njena prva kolekcija pod nazivom 'Meleta' inspirirana je djevojkom koja odrasta, pa tako kombinira ozbiljne elemente sa razigranim i provokativnim. Provokativnosti pridonosi igra transparentnim tkaninama i prorezima, dok se ozbiljnost nazire u čipci i nekim klasičnim modelima. Kolekcija je u potpunosti u crnoj boji, koju Marica razbija bijelim detaljima.

Svoju viziju elegancije i ženstvenosti predstavila je dizajnerica Natalija Smogor. Izmjenjivali su se jednobojni bež komadi, poput kratkih jaknica, te šarene lepršave haljine na kojima dominira ljubičasta boja. Jedna vrlo prosječna kolekcija prepuna već viđenih komada.

Maja Hrastinski svoju je jesensko-zimsku priču bazirala na maloj crnoj haljinici, pokušavši je napraviti multifunkcionalnom. Rukavi na haljinama koji se skidaju ili slažu na neki drugi način glavna su obilježja ove (pre)jednostavne i pomalo monotone kolekcije.

Nakon Sini Moilanen, čije smo kreacije vidjeli prve večeri, iz Londona nam je stigla i hvaljena iranska dizajnerica Negarin Sadr. Njenom nosim i nadasve cool kolekcijom prevladavaju odlične jakne i kaputi, razigrani šareni printevi (najčešće na hlačama) te hrpa trendi komada koji se mogu nositi u poslovnim i opuštenim situacijama. Uvrstila je Negarin i perforirane torbe u raznim bojama, koje su trenutno veliki hit. Definitivno najbolja i najpotpunija kolekcija večeri!

Toni Rico ove godine slavi desetu godišnjicu svoga branda. Tim je povodom prikazao vansezonsku kolekciju pod nazivom 'Made in Yugoslavia', koja pršti od boja i uzoraka u Ricinom stilu, ali ima i neke nove, reinterpretirane detalje koji čine razliku. Atmosferi bivše Jugolavije pridonijele su i reklame te prigodna glazba iz tog doba.


VIŠE O TEMAMADreft Fashion WeekZagreb Fashion WeekNegarin SadrToni RicoMaja HrastinskiSini MoilanenMarica PažaninNatalija Smogor
Povezano