Milan Bandić i Staša Čimbur otvaraju Fashion Week Zagreb

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.05.2014.

1

DFWZ otvara Staša Čimbur

Danas započinje novo izdanje Dreft Fashion Weeka, a službeno će ga otvoriti ni manje ni više nego gradonačelnik Zagreba - Milan Bandić

DFWZ otvara Staša Čimbur

Po prvi put na zagrebačkoj će pisti svoja umjetnička djela prikazati i svjetski poznati brand Stasha Hats, koji potpisuje hrvatska kitničarka i klobučarka sa stalnom adresom u Amsterdamu - Staša Čimbur. Svojom će kolekcijom šešira, torbi i nosivih asesoara pod znakovitim nazivom "Generalna proba: Ratatouille" otvoriti ovosezonski Fashion Week. Staša, hrvatskoj javnosti najviše poznata kroz šešire hrvatske modne ikone Josipe Lisac, predstavit će se u maniri klobučarstva i kitničarstva posebnim zanatskim umijećima i vještinama u širokom spektru tradicijskih materijala s akcentom na teksturu i kolorit.

Strane će dizajnere prva predstaviti londonska modna marka Fabryan na čelu s dizajnericom iz Nigerije Samanthom-Jane Agbontaen o kojoj sve češće pišu i  Vogue i Glamour, a koja je svoje kolekcije uz London Fashion Week prikazala i na mnogim svjetskim modnim događanjima (Berlin, New York, Malta, Beč).

Večer će zatvoriti modni brandovi Maison Marquise for Trendcy iz Budimpešte s modernom romantikom 21. stoljeća te The Wandering Collective iz Londona koji su za svoju kolekciju odjeće, obuće i nakita bili inspirirani motivima poput konstruktivističkog posuđa, ruskog umjetničkog postera i svjetlećih letaka iz 80-ih.


VIŠE O TEMAMAFashion Week ZagrebMilan BandićStaša ČimburDreft Fashion WeekSamantha-Jane AgbontaenMaison Marquise for Trendcy
Povezano