5 pop izdanja koja u ovom trenutku rasturaju eter

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 07.05.2020.

0

Dua Lipa napada albumom Future Nostalgia

Dua Lipa napada albumom Future Nostalgia

Nastavljamo ovotjednu seriju odabira top albuma po izboru CroMode. Na redu su pop izdanja zbog kojih i aktualna kriza lagano ide u drugi plan.

Budući da je hip-hop scena trenutačno iz izdavačkog aspekta iznimno potentna, a o čemu smo pričali neki dan (top pet hip-hop gorućih albuma), komercijalni pop milje ipak ima i više no težak zadatak praćenja takvog visokog ritma. Iz tog razloga u ovom članku pokrivamo najrazličitije derivate pop glazbe nastale u malo većem vremenskom periodu u odnosu na prethodni članak - točnije od veljače pa do danas. Neovisno o tome, to se po posljetku samo po sebi pokazalo pomalo nezahvalnim izazovom.

Dua Lipa, djevojka čiji korijeni potječu s balkanskih prostora, u ovom trenutku je jedno od najprivlačnijih imena svjetske pop scene (uz neizostavnu Billie Eilish), a čiji je najnoviji punokrvni "korona" album "Future Nostalgia" očekivano poharao sve moguće i nemoguće glazbene ljestvice. Pjevačicu trenutačno vole apsolutno sve radio stanice pa nije zgoreg da ju stavimo na prvo mjesto ovog izbora. Lady Gaga, it's your turn.Ljubitelji Coachelle, indie glazbe i svega hipsterskog vjerojatno će dobiti nervni slom zbog stavljanja Fione Apple i njezinog uratka "Fetch the Bolt Cutters" na istu listu sa zvijezdom iz prethodnog odlomka, ali kako su oboje poprilično revno izdominirale vrh Billboarda, utoliko ova kategorizacija i nije posve promašena.Elon Musk je ovih dana dobio ukupno sedmo dijete pa je njegovoj aktualnoj družici Grimes pandemija došla kao naručena budući da novi album "Miss Anthropocene" ima velikog potencijala za bezbrojne promotivne turneje. Ovo izdanje je i osobni favorit autora teksta.Po imidžu Rina Sawayama dijeli sličan sustav vrijednosti kao i Grimes, no u glazbenom smislu razlike su ipak i više no značajne. "Sawayama" je njezin debi album i jedno od najugodnijih iznenađenja ove godine.Elly Jackson, kao veteranka glazbene industrije, aktualni uradak "Supervision" potpisuje kao solo izvođač. Hype oko La Roux nije velik kao prije, ali ovaj povratnički album nakon šest godina apstinencije nikako nije za odbaciti.
VIŠE O TEMAMADua LipaFuture NostalgiaFiona AppleGrimesRina SawayamaElly Jackson
Povezano