5 hip-hop izdanja koja trenutno rasturaju eter

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 05.05.2020.

0

G-Eazy, Tory Lanez, Tyga

G-Eazy, Tory Lanez, Tyga

Iako je industrija evenata u ovo doba u potpunosti nepostojeća, količina nove glazbe u eteru je sve samo ne skromna

Ovaj tjedan donosimo tri članka koja sadrže TOP 5 aktualnih glazbenih izdanja u tri različite glazbene kategorije: hip-hop, pop i rock/metal. Iako je industrija evenata u ovo doba u potpunosti nepostojeća, količina nove glazbe u eteru je sve samo ne skromna.

Započeti s klišejima ponekad i nije previše loše, ali ovaj puta ćemo tako nešto namjerno izbjeći pa u tom smislu referenciranje na „After Hours“ album The Weekenda u ovom članku neće biti. Tako elegantno zaobilazimo R&B domenu nerijetko svrstavanu uz Hip-Hop milje te odmah prelazimo na najužarenije Billboard Hip-Hop „corona“ uratke iz protekla dva mjeseca, redom od komercijalnijih tonova pa sve do najtvrđih gangsterskih rima.

I dok čekamo da G-Eazy u javnosti pusti novo studijsko izdanje „These Things Happen Too“, možda jedan od najupečatljivijih video spotova u 2020. definitivno je onaj za singlicu „Still Be Friends“, a u kojem gostuju Tory Lanez i Tyga, domaćoj publici poznati i iz prošlogodišnje Fresh Island avanture koju je popratio nesretni šumski požar na poznatom Zrću.

Spot je u poprilično cenzuriranoj inačici objavljen i na YouTubeu, dok originalnu verziju možete pogledati i na nekoj od stranica Vixen grupacije, poznatije po produkciji filmova za odrasle.Lil Uzi Vert, jedan od istaknutijih prvaka divljajućeg trap vala u orbitu je uspješno lansirao drugi studijski album „Eternal Atake“, a miljunski YouTube pregledi i dalje idu u prilog njegovoj popularnost među mlađom populacijom.Vruće „corona“ izdanje u svojem arsenalu također ima i Megan Thee Stallion, preciznije novi EP „Suga“. Recentna kolaboracija s Tygom manifestira se i kroz video iz nastavka:Još jedno (već spomenuto) ime je i nezaobilazni Tory Lanez koji novim mixtape uratkom „The New Toronto 3“ zaključuje svoj ugovor s velikim Interscope Recordsom.Prvo solo izdanje nakon pet godina Jadakiss je obilježio nizom upečatljivih kolaboracija, a iako album „Ignatius“ nije iz TOP 10 Billboard lige, OG prizvuk ovog izdanja će sigurno biti iznimno cijenjen među nešto zrelijom (starijom) publikom.
VIŠE O TEMAMATory LanezTygahip-hopLil Uzi VertMegan Thee StallionTory LanezJadakiss
Povezano