5 najkorisnijih ulja za zdravlje, ljepotu i dug život

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 11.04.2015.

157

Ilustracija | Foto: Victoria's Secret

Ilustracija | Foto: Victoria's Secret

Od toga kakvom ulju dajete prednost pri pripremi hrane ovisi i vaše zdravlje. Donosimo 5 najkorisnijih!

Birajući korisna ulja, pomažete si ojačati zdravlje, poboljšati stanje kože, a također i usporiti prirodne procese starenja!

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje odčino je za one koji žele smršavjeti i držati težinu pod kontrolom. Masne kiseline u tom ulju ubrzavaju metabolizam i pomažu vam da trošite više energije. Interesantno je još da je ovo ulje korisno pri neurološkim poremećajima i da pomaže u liječenju bolesti kože.

Bučino ulje

Ovo ulje idealno koristi i muškarcima i ženama. Zahvaljujući tome što sadrži cink, poboljšava zdravlje prostate. Osim toga, korisno je i za pripadnice ljepšeg spola nakon menopauze jer smanjuje krvni tlak, intenzitet valunga i glavobolje.

Ulje avokada

Prekrasan proizvod za zdravlje vaše kože. Ulje avokada je hidratizira, čisti i štiti pomoću masnoća koje sadrži. Osim toga, njegov sastav čine i antioksidansi koji pomlađuju kožu.

Maslinovo ulje

Osobe koje se hrane mediteranskom prehranom imaju najmanji postotak kroničnih bolesti i žive najduže. Važan je dio te prehrane upravo maslinovo ulje. Ono je korisno za kardiovaskularni sustav i čuvanje kognitivnih funkcija mozga.

Suncokretovo ulje

Umjerena upotreba suncokretovog ulja pogoduje boljem radu krvožilnog sustava, a sprječava pojavu tumora crijeva. Sve zahvaljujući činjenici da ovo ulje sadrži veliku količinu Omega-3 masnih kiselina.


VIŠE O TEMAMAkokosovo uljebučino uljesuncokretovo uljeulje avokadamaslinovo ulje
Povezano

5 prirodnih ulja za raskošnu kosu

Njegujte svoju kosu!

5 prirodnih ulja za raskošnu kosu