5 prirodnih ulja za raskošnu kosu

Piše: Z.P., Zagreb
Objavljeno 23.06.2021.

0

Foto: Nivea

Foto: Nivea

Donosimo vam popis pet prirodnih ulja koja slove kao najbolja i najkorisnija za lijepu, zdravu i raskošnu kosu. Redovitom primjenom vaša će kosa zablistati!

Prirodna ulja su baš kao pravi čarobni štapić za vašu kosu. Nahranit će ju te joj dati zdrav izgled. Evo naših top 5 preporuka:

1. Kokosovo ulje

Možda najbolje rješenje za djevojke s neposlušnom i lepršavom kosom - kokosovo ulje savršeno ju "umiruje", čini glatkom i sjajnom. Zahvaljujući djelovanju masnih kiselina koje sadrži kokosovo ulje, kosa postaje mekša i hidratizirana. Jedini nedostatak: bolje je ne držati ga predugo na kosi, inače će ga biti jako teško isprati.

2. Arganovo ulje

Drugi naziv za arganovo ulje je "tekuće zlato". I ovo nije samo lijepa metafora - zahvaljujući masnim kiselinama i drugim korisnim elementima, arganovo ulje čini kosu sjajnom i raskošnom. Ono također ubrzava rast kose te sprječava njezino pucanje.

3. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje sadrži bjelančevine koje jačaju kosu i daju joj živahniji izgled. Vitamini A, E i D u maslinovom ulju čini ga idealnim sastojkom domaćih maski, a kosu čini sjajnom i mekom. Osim toga, maslinovo ulje može pomoći u liječenju uobičajenih problema poput peruti i gubitka kose.

4. Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje često se koristi za popravak oštećene kose. Pomaže u zaustavljanju gubitka kose, bori se protiv peruti i vraća dosadnoj kosi nekadašnji sjaj i snagu. Prirodno ricinusovo ulje sadrži korisne minerale, masne kiseline, vitamine A i E koji obnavljaju strukturu kose, vlaže vlasište i sprečavaju lomljenje.

5. Ulje metvice

Ulje paprene metvice manje je poznato, ali jednako je učinkovito kao i prethodna ulja. Pomaže u suočavanju s velikim brojem problema: rjašava probleme svrbeža vlasišta te masne kose, zahvaljujući željezu, kalciju, magneziju i vitaminu B koje sadrži. Normalizira proizvodnju sebuma, ubrzava rast kose i nježno uklanjanja mrtve stanice vlasišta.


VIŠE O TEMAMAnjega koseulja za kosuprirodna ulja za kosumaslinovo uljearganovo uljekokosovo uljericinusovo uljeulje metvice
Povezano