Zvonimir Franić: 'Ekstenzije su sve traženije, otkrit ću vam zašto'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.07.2021.

0

Foto: Srećko Rundić

Foto: Srećko Rundić

Prije nego ode na zasluženi godišnji odmor, Zvonimir Franić nam je odgovorio na nekoliko pitanja o njezi kose, ali i o vlastitom brendu ekstenzija kojeg je predstavio prije nekoliko dana

Zvonimir Franić je jedan od najpoznatijih, ako ne i najpoznatiji frizer u Hrvatskoj kod kojeg se šišaju brojne poznate Hrvatice.

Koji su po vama, najveći trenutni trendovi kada je kosa u pitanju?


Jedan od trendova koji je ujedno obilježio proteklo desetljeće kad ja kosa u pitanju jest balayage tehnika pramenova. Balayage je ujedno i ultimativni zahtjev u našem salonu što se bojenja tiče. Kao trend koji se sve više nameće je volumen u kosi, bez obzira da li je styling bazično ravan ili valovit. Voluminozna kosa predmet je želja gotovo svih mojih klijentica, a ujedno I trend koji se da odmah uočiti prateći vodeće svjetske frizere.

Pokretanje vlastitog brenda u ova, kako mnogi znaju reći – nesigurna doba, odakle ideja?


Pokretanje vlastitog branda već mi je godinama želja i neki cilj kojem sam težio  u smislu razvoja poslovanja, a upravo mi je lockdown dao vremena da razradim poslovni plan I konačno se odvažim na realizaciju. Radeći s ekstenzijama na češljiće gotovo svakodnevno, nikako nisam bio u potpunosti zadovoljan kvalitetom kose koja je bila dostupna našem tržištu. Tako se rodila ideja da upravo ekstenzije za kosu budu prve u portfelju branda Hair by Franić.

Jeste li oduvijek znali da se želite baviti ovim poslom?


Odmalena sam maštao da ću biti frizer tako da sam već odabirom srednjoškolskog obrazovanja karijerno odredio svoj život, za mene naprosto nije postojala alternativna opcija I zasad još nisam požalio ni trenutka.

Po čemu se vaš brend ističe na tržištu, možete li nam reći malo više o tome?


Hair by Franić su ekstenzije koje svaka osoba može sama postaviti i skinuti kada zaželi, jako su  jednostavne za korištenje – češljićima koji su ustvari male kopče za kosu, a zašiveni su na spojeve ekstenzija, traka ekstenzije se zakopča na kosu. Uz minimalnu spretnost koju većina žena ima što se uređivanja kose tiče, moguće je promijeniti kompletan izgled frizure i to bez posjeta frizeru. Odlične su i jer nimalo ne oštećuju kosu osobe koja ih nosi, a ako u bilo kojem trenutku ne želite ekstenzije, jednostavno ćete ih pospremiti u torbicu.

Zvonimir Franić

Zvonimir Franić

Kosa od koje se proizvode Hair by Franić ekstenzije je 100 % prirodna ljudska remy kosa. Izraz remy znači da je kutikula svake pojedine vlasi postavljena u istom smjeru što garantira da je kosa neoštećena, potpuno zdrava i prirodna, time je sjajna i garantirano najkvalitetnija. Inovacija u našoj proizvodnji jest tehnologija spajanja kose u traku ekstenzije lijepljenjem u silikonski supertanki spoj. Takav princip spajanja ekstenzija, za razliku od šivanog spoja, omogućuje i osobama s izrazito tankom i delikatnom kosom nošenje ekstenzija, bez straha da će se to primijetiti.

Postoji li neki zahtjev koji niste ispunili klijentici ili klijentu i zašto?


Posve pouzdano i baš nikada neću ugroziti zdravlje kose. Ukoliko želja klijenta involvira neku tehniku primjerice intenzivnog posvjetljivanja koja bi potencijalno mogla ugroziti  konzistenciju vlasi, bez problema ću odbiti takav zahtjev. Nastojim s klijentima komunicirati i na sve načine savjetovati što smatram da bi bilo najbolje obzirom na opće stanje kose, ali I uzimajući u obzir osobnost klijenta. Klijenti ponekad imaju nerealne želje, no uz pravilnu komunikaciju i odnos povjerenja sve se može razjasniti u cilju finalnog zadovoljstva kako klijenta, tako I mene kao frizera.

Makar ste prije koji dan predstavili Hair by Franić, planirate li već i neke nove proizvode, projekte?


Hair by Franić ekstenzije na češljiće prve su u nizu proizvoda koje planiram predstaviti u okviru branda. Imam puno ideja, neke su već I u testnoj fazi tako da će biti još inovacija.

Poznate Hrvatice su česte klijentice u salonu Franić, radi prirode posla, koliko su komplicirane njihove frizure na nastupe i javna događanja i što je kod njih zapravo najbitnije – kako bi potrajale?


Franka Batelić

Franka Batelić

Frizura neke pjevačice doista mora podnijeti nezanemarivu količinu izvanjskih utjecaja izazvanih kretanjem te pritom djelovati prirodno, no ništa manje nisu zahtjevne ni moderne vjenčane frizure koje će odabrati naše mladenke. Najbolje rješenje su u oba slučaja ekstenzije. Dodavanjem ekstenzija na češljiće odmah postižemo željeni volumen, a sam styling frizure s ekstenzijama znatno je duljeg vijeka negoli da se radi o frizuri isključivo od vlastite kose.
 

Često kažu da je kosa poput nevidljive krune koju nikada ne skidamo. Kako postići da kosa uvijek izgleda njegovano, a da nije uvijek nužan odlazak u salon?


Salonske njege su često neizbježne ukoliko je kosa već oštećena, a zdravlje svake kose se čuva kontinuiranom njegom i redovitim podrezivanjem vrhova. Posjet frizeru je neizbježan, no uputno je odabrati pravilnu liniju proizvoda za njegu te ih koristiti prilikom svakog pranja kose kod kuće.

Vole li Hrvatice ekstenzije?


Jelena Rozga

Jelena Rozga

Ekstenzije su sve traženije obzirom da je volumen jedan od vodećih svjetskih trendova. Naime ekstenzije nisu samo dodatak kojim će se kosa produžiti, vrlo često ih koristimo upravo i samo zbog volumena. Mnogim ženama je kosa stanjenja bočno iznad uha kao posljedica pretjeranog zagrijavanja kose peglom ili neadekvatnog sušenja. Ekstenzijama u tom dijelu diskretno ispunimo volumen i svaka frizura je odmah potpunija. Hrvatice prate trendove i sklone su isprobati sve što će pridonijeti ljepoti i njegovanom izgledu kose.

Bez čega ne možete zamisliti svoj dan?


Svaki moj dan je definiran i podređen mom poslu – ili sam u salonu s klijentima ili sa svojim timom radim na ostalim aspektima poslovanja. Uz posao mi ne preostaje mnogo slobodnog vremena, no nastojim redovito vježbati I biti u formi jer je frizerstvo fizički zahtjevna branša. Nadam se da ću uskoro moći izjaviti kako bez vježbanja ne mogu zamisliti svoj dan.

Koje savjete imate za njegu kose za vrijeme ljeta?


Tijekom boravka na plaži potrebno je pripaziti da se kosa redovito i temeljito ispere slatkom vodom obzirom da će je sol, uz sunce, dodatno isušiti. Ne utrljavajte ulje ili proizvode za sunčanje u kosu jer se kosa tako, suprotno vjerovanju, isušuje. Radije odaberite prikladnu njegu sa dodatnom hidratacijom – kosa jednako kao i koža treba dodatnu pažnju tijekom ljetnih vrućina.


VIŠE O TEMAMAZvonimir Franićekstenzije za kosuSalon Franić
Povezano