Znamo tko sve stiže na 'We Still Dance', novi ljetni festival

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.07.2021.

0

Novi festival na otoku Pagu

Novi festival na otoku Pagu

Od 19. do 23. kolovoza novi festival će ugostiti neka od trenutno najvećih imena svjetske elektroničke glazbene scene

Hrvatska i otok Pag domaćini su novom ljetnom festivalu We Still Dance. Poznati hrvatski event brand We Love Sound, koji kao organizator stoji iza jednog od najboljih svjetskih festivala - Sonus festivala i omiljenog zagrebačkog događaja We Love Sound Open Air, odlučio je ovog ljeta predstaviti novi boutique festival – We Still Dance.

Od 19. do 23. kolovoza novi festival će ugostiti neka od najvećih imena svjetske elektroničke glazbene scene trenutno, a za sada su objavili imena prvih izvođača koji su potvrdili svoj dolazak na Pag.

Među prvim najavljenim imenima je miljenik hrvatske publike, jedan od najpoznatijih američkih techno i house DJ-eva i producenata današnjice Seth Troxler. Prije nekoliko godina je proglašen najboljim DJ-em na svijetu prema izboru renomiranog časopisa Resident Advisor, rezident je prestižnih svjetskih klubova DC10 na Ibizi, Fabric u Londonu, Trouw u Amsterdamu i Output u New Yorku, ali i multimedijalni umjetnik koji u svom najnovijem audio-vizualnom art projektu prezentiranom u Saatchi galeriji u Londonu i Art Basel u Švicarskoj spaja elektroničku glazbu, primjenjenu umjetnost i augmented reality tehnologiju.

Luigi Madonna

Luigi Madonna

Glavno techno ime prve postavke We Still Dancea je Luigi Madonna, jedno od najistaknutijih imena talijanske, ali i svjetske techno scene danas. Zbog njegovog neupitnog utjecaja na scenu, na inicijativu medija Billboard Italija, nedavno je premijerno prikazan i dokumentarac “Origin” koji prezentira Luigijevu karijeru zadnjih 20 godina kroz intervjue njegovih kolega i svjetskih imena. Luigi je redoviti gost Sonus festivala o čijem se nastupu priča još danima nakon festivala.

Ovog kolovoza u klubove na plažu Zrće doći će i Andrea Oliva. DJ i producent iz Švicarske koji je već godinama rezident svjetski poznatog kluba Hï na Ibizi te glavno lice Antz open air partija u klubu Ushuaia. U svojoj karijeri nastupao je na svim renomiranim festivalima od Coachelle, Sunwaves, Kappa Futur, DGTL, bio na turneji po Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji i Bliskom Istoku i nastupao pred milijun ljudi na glavnoj pozornici Zurich Street Parade.

Davide Squillace više je nego poznato ime svjetske scene. Talijanski DJ i producent, poznat kao član DC10 i Circo Loco Ibiza obitelji, ali i Better Lost Then Stupid ekipe uz Martin Buttricha i Matthias Tanzmanna, iza sebe ima bogatu DJ karijeru, ali i izdanja na etiketama kao što su Desolat, Minus, Ovum i drugi.

Prvu večer We Still Dancea će preuzeti londonska Fuse obitelj, predvođena njenim osnivačem Enzom Siragusom. Ovaj vrsni producent i DJ u zadnjih je nekoliko godina od afterparty događaja koji je bio besplatan za njegove posjetitelje uspio izgraditi svjetski poznati brand i glazbenu etiketu i probuditi uspavanu londonsku scenu elektroničke glazbe. Njihova poslijednja tri eventa održana nakon prestanka restrikcija u Velikoj Britaniji bila su rasprodana u samo 24 sata. Za DJ pultom, Enzu će se pridružiti i svestrani DJ, producent ali i klavijaturist i bubnjar - Rich NxT i dugogodišnji član Fuse kolektiva, hrvatski DJ i producent Mariano Mateljan koji zadnjih nekoliko godina gradi vrlo uspješnu međunarodnu karijeru. Na Fuse večeri nastupit će i prva dama ovog boutique festivala, jedna od najistaknutijih imena svjetske techno i house underground glazbe – tINI koja je upravo je proslavila dekadu postojanja njenog event branda “tINI & The Gang” osnovanog na Ibizi, ali koji je proputovao cijeli svijet i dao priliku za nastupom brojnim izvođačima.

Festival će se održati na plaži Zrće u klubovima Papaya, Noa i Kalypso, opremljenim vrhunskim zvukom, plesnim podijima pod otvorenim nebom, kao i mjestima za opuštanje s pogledom na mirno more.


VIŠE O TEMAMAglazbeni festivaliSeth TroxlerLuigi MadonnaAndrea OlivaDavide Squillace
Povezano