Život u malom prostoru: Zavirite u ovaj neodoljivi dvosobni stan

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.07.2020.

0

Foto: Ikea

Foto: Ikea

Prije dvije godine Marcia i njezin suprug Daryan spakirali su se i sa svoje dvoje djece prešli ocean te započeli novi život u dvosobnom stanu u Lisabonu

Za život u malom prostoru potrebno je određeno stanje uma! U ovom je kompaktnom domu ova obitelj pronašla recept za život punim plućima. Sastojci? Maksimalno iskorištavanje onoga što imaju uz višenamjenski namještaj.
Osobni detalji s ukrasima i dovoljno mjesta za ono što vole. Smirenost uz male trikove za organizaciju. Pogledajte i sami!
Prije dvije godine Marcia i njezin suprug Daryan spakirali su se i sa svoje dvoje djece prešli ocean te započeli novi život u dvosobnom stanu u Lisabonu. "Imala sam jedan kovčeg – samo jedan velik kovčeg u koji je stalo sve potrebno za mene i moju djecu. No imala sam osjećaj da ću zavoljeti naš mali dom s njegovim pogledom koji se pruža preko gradskih krovova i gleda na rijeku, prekrasne boje i poseban karakter", otkrila je Marcia.

Foto: Ikea

Foto: Ikea

"Naša je kuhinja prostor u kojem sam došla do velikih otkrića. Liječnica sam i imam dvije sestre koje su umjetnice, a suprug mi je fotograf – očito je da nisam kreativan član obitelji! Prošle smo godine u kuhinji imali mali požar. Tijekom popravka štete od požara razmišljala sam o tome kako bih u ovu prostoriju hladne bijele boje mogla uvesti toplinu. Dodala sam drvo i boje, sive zidove, plavo posuđe i zelene biljke. Počela sam stvarati osjećaj udobnosti i dobrodošlice."

Foto: Ikea

Foto: Ikea

"Ova mi je soba prepuna prozora omiljeno mjesto. Odlična je za različite namjene – zajedničke obroke, rad na znanstvenim radovima, ali i mjesto za odličan početak dana uz šalicu kave. Mali prostor odlično iskorištavamo s pomoću stolaca koje možemo složiti jedne na druge i tako dobiti više rješenja za sjedenje, klupu koja je ujedno rješenje za odlaganje i fleksibilan način upotrebe stola – nekada je prepun knjiga, nekih dana tu su grickalice, a ponekad naš mačak Zé na njemu uživa u sunčevim zrakama."

Foto: Ikea

Foto: Ikea

"Mi smo obitelj koja cijeni život. To je stvarno istina! Svakoga petka slavimo. Sve što se dogodi, čak i male stvari. U dnevnoj sobi organiziramo zabavu s igrama i hranom na stoliću. To je soba za okupljanje čitave obitelji. Sofa je bila prvo što smo kupili u robnoj kući IKEA. Riječ je o sofi na razvlačenje, pa članovi obitelji i prijatelji mogu ovdje prespavati kada nas posjete!"

Foto: Ikea

Foto: Ikea

"Volim našu galeriju na zidu. Fotografije je snimio Daryan. Riječ je o portretima brazilskih glazbenika i mjestima koja smo posjetili. Trebalo nam je neko vrijeme da ih objesimo, no rezultat je bio vrijedan truda. Čak nam i odvlače pozornost od TV-a! Željeli smo nisku klupu za TV, pa sam malo promijenila naš LACK stol! Dulje su noge namijenjene dugoj klupi, no manja je savršene veličine (a sada i visine) za Daryanov gramofon!"

VIŠE O TEMAMAuređenje domaIkeainterijeriuređenje stana
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se