Život Nikole Tesle na majicama s potpisom Elfsa

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.07.2021.

0

Foto: Elfs

Foto: Elfs

Jedan od ciljeva ove suradnje je da se posjetiteljima Memorijalnog centra omogući da iz Smiljana ponesu originalan dizajnerski suvenir

U subotu 10. srpnja proslavljen je Teslin rođendan na svečanom obilježavanju 165. obljetnice rođenja Nikole Tesle te 15. godišnjica otvorenja Memorijalnog centra "Nikola Tesla" Smiljan.

"Za tu priliku dizajnirali smo limitiranu kolekciju majica sa simbolima koji su obilježili život Nikole Tesle. Crtice iz Teslinog života s kojima su nas upoznali u memorijalnom centru interpretirali smo na majicama. Tesla je svakodnevno hranio mnoštvo golubova, ali jednu bijelu golubicu među njima posebno je volio. Bila je to njegova ljubimica. Stoga se na ženskoj majici nalazi bijela golubica iscrtana oštrim geometrijskim linijama koje podsjećaju na bridove kristala kojima je Tesla bio fasciniran upravo zbog njegovih oštrih rubova", kažu iz dizajnerskog dvojca Elfs.

Na muškoj majici nalaze se različiti oblici Teslinih neonskih cijevi, u žutoj boji koje simboliziraju svjetlo. Neonske oblike s majice Tesla je izložio na svjetskoj izložbi u Chicagu 1893. godine kao svjetleću inovaciju te su oni prethodnici neonskih cijevi i svjetlećih reklama bez koje danas ne možemo zamisliti svijet.

ELFS

ELFS

"Ideja za suradnju s modnim dvojcem ELFS i ostvarenje ovog projekta nastala je u želji da se posjetiteljima Teslinog rodnog mjesta pruži mogućnost ekskluzivne memorije koja je funkcionalna, suvremena, korisna te izvrstan podsjetnik na doživljaj genijevog zavičaja.
Zašto smo baš odabrali ELFS za suradnju i majicu dizajnerskog branda za memoriju? Sam Tesla bio je uvijek lijepo odjeven, pridavao je pozornost tome da mu odjeća koju nosi savršeno pristaje te da izgleda elegantno." rekli su iz Memorijalnog centra "Nikola Tesla" Smiljan.

Jedan od ciljeva ove suradnje je da se posjetiteljima Memorijalnog centra omogući da iz Smiljana ponesu originalan dizajnerski suvenir. Majice možete kupiti u suvenirnici MC “Nikola Tesla” Smiljan čiji cjelokupni prihod ide u humanitarne svrhe za obnovu kulturnih centara na Banovini.


VIŠE O TEMAMAELFSNikola Teslakratke majicemajice kratkih rukava
Povezano