Život može biti lijep kada je čovjek u Istri!

Piše: CroModa, Zagreb, Hamburg
Objavljeno 23.07.2012.

5

Der Feinschmecker

Achim Becker u članku objavljenom u Der Feinschmeckeru ne krije oduševljenje hranom koju je kušao, ali i biranim vinima te cjelokupnim ugođajem

Der Feinschmecker

Vodeći svjetski gourmet magazin, hamburški Der Feinschmecker, u svom je izdanju za kolovoz čak 18 stranica posvetio Istri, uz najavu teme na naslovnoj stranici. Popularni njemački mjesečnik, koji izlazi u nakladi od 85.932 primjeraka s dosegom preko milijun čitatelja, nakon dvije godine stanke ponovno je predstavio bogatstvo ponude ove značajne turističke regije, a priču su obradili autor Achim Becker i fotograf Michael Schinharl. Becker u tekstu ne krije oduševljenje hranom koju je kušao, ali i biranim vinima te cjelokupnim ugođajem koji prati istarsku eno-gastro ponudu te zaključuje kako "život može biti lijep kada je čovjek u Istri i kada jede u Istri".
Uz presjek ponude istarskih restorana, u okviru naslovne priče su i preporuke specijaliteta koje se obavezno moraju kušati u Istri, ističe polutvrdi kozji sir, istarski pršut, tartufe, med od aromatičnog bilja poput mente ili lavande i maslinovo ulje. U posebnoj rubrici predstavljen je i vinar Giorgio Clai, koji je u ožujku nominiran za Feinschmeckerovo priznanje Wine Award kao "Nova zvijezda godine 2012.".
Reportaža o Istri, nakon opisa putovanja i kušanja specijaliteta po istarskim gradovima, među kojima se Achima Beckera najviše dojmio Rovinj, završava izjavom kako se "oprašta od Istre i postaje tužan", jer u domovini nema priliku jesti tako svježu ribu, izvrstan carpaccio od lista ili vrhunski pripremljene škampe. Zadnje dvije stranice teksta posvećene su korisnim informacijama s kratkim opisima i ocjenama hotela, restorana i barova u Istri.

Njemačka je naše najveće emitivno tržište, s kojega posljednjih godina bilježimo porast turističkih posjeta pa će preporuke Der Feinschmeckera zasigurno koristiti i gostima koji već tradicionalno odmaraju u Hrvatskoj, kao i onima koji će se tek upustiti u otkrivanje naših destinacija.

VIŠE O TEMAMADer FeinschmeckerIstragastronomijaAchim BeckerMichael SchinharlGiorgio Clai
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se