Zigman nosiviji nego ikad, prekrasne haljine Tea Perića

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 21.10.2012.

29

Završna večer 20. Cro A Portera

Završna večer 20. Cro A Portera

Matija Vuica i Teo Perić oduševili su haljinama, Juraj Zigman prikazao je kolekciju nosiviju nego ikad, a uspješno je startala i Lokomotiva Lane Puljić i Luke Grubišića

Posljednju večer Cro A Portera otvorio je Teo Perić za MAK svojom kolekcijom pod nazivom "Victor Victoria", koja je posvećena Viktoru Dragi. Ovo je svojevrstan znak zahvalnosti jer je Viktor odigrao jednu od najznačajnijih uloga u etabliranju Tea Perića na hrvatskoj modnoj sceni. Drugi razlog je deseta obljetnica Cro A Portera.

Teo je pripremio vrlo ženstvenu i prozračnu priču, sa retro prizvukom, u već poznatom MAK stilu. Jako lijepe duge svilene haljine s floralnim printom bi vjerojatno svaka žena poželjela u ormaru, baš kao i kapute u svijetlim nijansama. Retro osjećaj ovoj kolekciji defintivno daju i velike mašne koje se najčešće nalaze u sklopu remena kojim je naglašen struk, te voluminozne frizure na modelima.

Smireno i nosivo - Lokomotiva je krenula!

Novi modni brand, Lokomotiva, ime je iza kojeg stoje dizajner Luka Grubišić i njegova djevojka Lana Puljić. Ova kolekcija je bila dosta smirenija i nosivija nego ono što je Luka inače radio, te se tako pojavila samo jedna njegova poznata puf suknja od tila. Ostalo su pretežno bili crni kaputi i haljine s ponekim zanimljivim detaljem te obilje crno-zlatnih brokatnih komada. Sama Lana kaže: "U stvaranju kolekcije inspirirali su nas bezvremenski vintage komadi, te naravno tekući trendovi, tako da je kolekcija istovremeno vrlo vintage i vrlo moderna".

Mnoge će žene poželjeti lepršave haljine Matije Vuice

Matija Vuica prikazala je kolekciju sa orijentalnim prizvukom, primjetnim naročito u brojnim ukrasima za glavu te istočnjačkoj glazbi. Prevladavale su boje pijeska, zagasite nijanse zelene, sive i tamno ljubičaste. Kolekcija je time posebnija ako znate podatak da je Matija sve materijale koje je upotrebljavala, poput svile i čipke, bojala ručno, da bi dobila točno one boje koje je željela. Prekrasne duge, lepršave haljine s brojnim perlicama djelovale su veoma luksuzno, te će sigurno oduševiti one koji ih dobiju u ruke.

Zigman komercijalnim smjerom

Juraj Zigman je definitivno krenuo komercijalnijm smjerom. Majice sa natpisima i printevima, suknje naprijed kraće - otraga dulje, bling detalji i cropped majice - sve je to vrlo slatko i trendi. I dalje je to prepoznatljivi Zigman s kombinacijama nekoliko materijala u jednom komadu, našivenim detaljima i neobičnim krojevima, no ovaj put puno nosiviji!


VIŠE O TEMAMACroAPorterJuraj ZigmanLokomotivaLuka GrubišićLana PuljićMatija VuicaTeo PerićViktor Drago
Povezano