Žena za sva vremena na Dan žena u Petom Kupeu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.02.2023.

0

Foto: Peti kupe

Foto: Peti kupe

Nakon dugo vremena, Zdenka Kovačiček održat će 8. ožujka veliki koncert u Zagrebu. S Greenhouse Blues Bandom izvest će pjesme iz cijele karijere.

Na vrhu hrvatske glazbene scene nalazi se već 66 godina, a ostvaruje i impozantnu međunarodnu karijeru. Jedna je od najboljih hrvatskih jazz-rock i blues pjevačica, a često ju nazivaju i prvom damom jazza. Zdenka Kovačiček je, kako joj i hit kaže, žena za sva vremena i kao takva najbolji izbor za svirku na Dan žena, 8. ožujka u Petom Kupeu.

Poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama. Vješto prelazi granice žanrova i osvaja podjednako jazz i rock publiku i kritiku. Status glazbenice ispred svog vremena potvrđuje reizdanje njezinog prvog albuma iz 1978., nedavni odabir pjesme "Elektra" za Chanelovu parišku reviju, kao i nove obrade klasika "Frka" i “Mali crni brat” s njezinih ranih izdanja.

Karizmatična i bezvremenska Zdenka Kovačiček ispričala je brojne glazbene priče, ostvarila je i niz uspješnih suradnji sa stranim glazbenicima, ali i velikim skladateljima i glazbenim imenima s ovog područja. Nastupa po svjetskim jazz klubovima, u Rusiju se vraća čak 25 puta, a u Americi predstavlja jedan od svojih najdražih albuma, onaj na engleskom jeziku, "Love Is a Game". Dosad izdaje 17 albuma i nebrojeno kompilacija, a upravo ovih dana izašao je novi single „Mama Funky“ kojeg Zdenka izvodi s grupom The Bastardz.

U Zagrebu je nismo čuli na većem koncertu još od proslave 60. godišnjice karijere 2017. u Lisinskom pa će i nastup u Petom Kupeu s Greenhouse Blues Bandom 8. ožujka biti prilika za presjek pjesama iz cijele karijere. U odašiljanju najboljih funk i jazz ritmova pridružit će joj se prije i poslije koncerta DJ-i Pips i D-Gree iz Hrvatske funk delegacije.

Ulaznice za koncert dostupne su na ovoj poveznici.


VIŠE O TEMAMAZdenka KovačičekPeti kupeDan ženakoncerti u Zagrebu
Povezano