Zavirite u O'brok, restoran koji je obogatio ponudu Zagreba

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.11.2018.

1

Restoran O'brok

Restoran O'brok

Na adresi Langov trg 6, u samom središtu Zagreba, u rodnoj kući Augusta Šenoe smjestio se restoran O'brok i tako se upisao na gastronomsku kartu

Osim predivnog, umjerenog i otmjenog interijera, kojim dominira drvo, crni akcenti te fotografije starog Zagreba, restoran O'brok itekako se ima čime istaknuti. Naime, sve što se u njemu poslužuje izvorni je domaći proizvod.
O'brok se smjestio u rodnoj kući Augusta Šenoe

O'brok se smjestio u rodnoj kući Augusta Šenoe

Od mesa koje dolazi s OPG-a iz Like, crne slavonske svinje, pa sve do autohtonih domaćih sorti vina poput plavca malog ili dingača.


O'brok

O'brok

Chef restorana, Krunoslav Majcen, koji je svoje dvadesetogodišnje iskustvo stekao u brojnim etabliranim restoranima poput onoga u hotelu Esplanade, svake zore po sve potrebne sastojke za pripremu jela odlazi na obližnji Dolac.

Chef restorana je Krunoslav Majcen

Chef restorana je Krunoslav Majcen

Uz meso vrhunske kvalitete, posebno ističe ručno rađene štrukle. Kako nam kažu u O'broku, ovdje se sve priprema tradicionalno, ručno, od domaćeg kruha preko raznih savijača i njoki, pa sve do rezanaca za juhu.

Osim toga, s ponosom ističu i izbor slastica koje su u potpunosti lišene aditiva. Izgledom ozbiljno konkuriraju onima u najpoznatijim slastičarnicama svijeta, dok su sastavom i okusom ravni onima starih baka.

Restoran O'brok

Restoran O'brok

Restoran O'brok uskoro će dobiti i svoju ekstenziju, otmjeni wine bar za opuštanje prije ili pak poslije obroka.

VIŠE O TEMAMArestorani u Zagreburestoran Obrok
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se