Zavirite u novo 'it' mjesto na Bol na otoku Braču

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 31.07.2021.

0

Foto: Sara Bertić

Foto: Sara Bertić

Bol na Braču jedna je od najpoznatijih i najpoželjnijih ljetnih lokacija, a sada je i dobio novo IT mjesto za uživanje u spizi, životu i piću

Radi se o restoranu Beer & More koji nudi izvanrednu ponudu craft piva, premium vina i okusa kuhinje predstavljene na moderan i jedinstven način.
Cijela priča je započela idejom svojevrsnoga puba, što nam i samo ime restorana aludira. No, kako se ideja razvijala, nametnula se želja restorana koji će predstavljati nešto drugačije i dati svježi, mladenački dašak tradicionalnoj gastro sceni u Bolu. Stoga na meniju možemo naći nešto poput janjećih kotleta s mentom i koricom pistacija na kremi od krumpira i brokule, ali i vrhunskog burgera s tartufima. Ako niste tip za burgere ili sličan street food, u ponudi možete naći i vege empanade ili vege salate kao cjelokupan obrok.
Jesmo li spomenuli simpatična imena jela? Na karti možete pronaći salatu s lubenicom koja je dobila ime po Harry Stylesovom hitu Watermelon sugar high, rižoto s kozicama i mrvljenom pancetom ilitiga Mr. Rice guy i tagliatelle s biftekom u umaku od šumskih gljiva – Pasta la vista, baby. Osim privlačnog jelovnika i samoga koncepta, ono što će zadržati poglede je spektakularno uređenje i skriveni dijamant samoga restorana. U izradi i ideji koncepta izgleda restorana i same terase, sudjelovali su dizajneri Morana Stinčić i kipar Igor Lenard. Tvrde kako im je inspiracija bila napraviti intimni atrij držeći se tradicionalne mediteranske arhitekture.

Beer & More

Beer & More

Radio se 'total design' za cjelokupni prostor tako da je svaki segment zapravo unikatan. Koristili su se prirodni materijali te su se izrađivali ručno poput patiniranja bakrenog zida pa do oslikavanja stupova. Bakar kao materijal je izrazito atraktivan i tretiranjem kiselinama stvorio se zid koji je apstraktno umjetničko djelo i neupitno dominira unutrašnjim prostorom.

Foto: Sara Bertić

Foto: Sara Bertić

Idealna lokacija, samo nekoliko metara iznad bolske rive, u tijesnoj kali će se naći par stolova koji svojim plavim foteljama zadovoljavaju estetične oko i pozivaju na lagani chill poslije plaže. No, ono čime se ovaj restoran ponosi, je iznenađenje dok se prolazi kroz interijer. Široke željezne stepenice u boji hrđe vode na izvanrednu terasu okruženu dalmatinskim suhozidom odakle se pruža pogled na Vidovu goru i unutrašnji dio otoka. Osvjetljenje koje oponaša svjetlost zvijezda i mjeseca daju romantičnu atmosferu, a miris ružmarina i maslina iz vrta opijaju.

Beer & More

Beer & More

Terasa pruža privatnost pomoću svojih kamenih zidova i nota jazza i bluesa, iako se zapravo nalazi nekoliko metara od srca svih bolskih događanja. U dnu terase je predviđena lounge area, intimniji dio bara s predivnim pogledom na ostatak objekta. Uz biljke i udobne fotelje, ovaj prostor rezerviran je za duža sjedenja i ispijanje koktela.

VIŠE O TEMAMABračBeer & More
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se