Vraća se Split Spring, bit će puno dobre klope

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 05.05.2023.

0

Foto: Damira Kaladžić i Franko Kelam

Foto: Damira Kaladžić i Franko Kelam

Uz prekrasne zidine Dioklecijanove palače i predivnu kamenu vizuru, na sam korak od Rive – Split Spring by Staropramen donosi kombinaciju vrhunskog street fooda i odlične zabave

Spomen Split Springa u Splitu izaziva ono po čemu je Split zapravo najpoznatiji, a to je – istinska emocija. Gastronomsko-festivalsko događanje Split Spring by Staropramen koje je u pet godina osvojilo srca Splićana ponovo se vraća i to ove godine na novoj lokaciji, u nešto drugačijem ambijentu nego do sada. Naime, nakon četiri godina održavanja u Đardinu i atmosfere piknika seli se u obližnju Hrvojevu ulicu gdje se transformira u pravo street okruženje.

Uz prekrasne zidine Dioklecijanove palače i predivnu kamenu vizuru, na sam korak od Rive – Split Spring by Staropramen donosi kombinaciju vrhunskog street fooda i odlične zabave i atmosfere. Prije svega, ovaj je festival prepoznat kao mjesto na kojem se sami Splićani obožavaju družiti, kao mjesto koje u potrazi za sadržajem posjećuje more turista, a onda i mjesto na kojem neki od ponajboljih splitskih ugostitelja pripremaju odličan street food.

Od 11. do 21. svibnja tako će svi Splićani, ali i brojni turisti kojih je grad prepun moći uživati u street food specijalitetima nekih od najboljih i najpoznatijih splitskih ugostitelja.

Artičok čiji su cannolli jedan od razloga zbog kojeg Splićani jedva čekaju Split Spring, Šug koji „na ulicu“ donosi uvijek pravu tradicijsku kuhinju i razne tećade i gregade, Mazzgoon čiji Tonys burger zadovoljava i najzahtjevnija nepca, Corto Maltese čiji su bunovi i rižoto „pi*kin dim“ prijašnjih godina stvorili vojsku obožavatelja, tu je i Uje Oil bar sa svojom savršenom komiškom pogačom i uvijek nečim na „žlicu“, Pinku fish&wine čije su kamenice i pjenušac prošle godine bile na svakom stolu, Pandora Greenbox koja nam donosi vegansku varijantu burgera od cikle, zatim Galerija food koja nam nakon prošlogodišnjih arancina u tri vrste sprema nova iznenađenja, Misto koji sa svojim šarenim burgerima i koktelima uveseljava brojne vesele turiste pa Make Maka čiji se poke prodaje kao lud od jutra do mraka.

Tu je i Begs plant based street food koji po festivalima diljem Hrvatske promovira plant based prehranu, Biberon grill koji zadovoljava sve želje ljubitelja roštilja, The Daltonist bar koji donosi pravi morski street food poput fritta mista i ukusnih koktela te simpatični gosti iz Varaždina - American bar Dollar koje Splićani obožavaju, jednako kao i njihove burgere.

Split Spring tako petu godinu za redom tijekom čak jedanaest dana donosi spoj nekih od najkreativnijih splitskih ugostitelja, vrhunskog street fooda, sjajne zabave i odlične atmosfere! Ne propustite posjetiti ga od 11. do 21. svibnja u Hrvojevoj ulici koja će u tom periodu biti nezaobilazna gradska lokacija. Ulaz je besplatan, a radno vrijeme je od 12h do 23h, te vikendom do ponoć.


VIŠE O TEMAMAstreet foodSplit Spring
Povezano