Vizažistica Marija Koprtla nova kolumnistica CroMode!

Piše: Marina Jakšić
Objavljeno 23.04.2010.

4

Poznata hrvatska vizažistica Marija Koprtla postala je članicom kreativnog tima portala CroModa.com. Svoje dugogodišnje iskustvo i radove Marija je prenijela u svoju knjigu Lice u ogledalu, popraćenu mnogobrojnim radnim primjerima, fotografijama, {mosimage}tekstovima i onim najbitnijim za svakog vizažista - radnim iskustvom.

Od sljedeće srijede moći ćete uživati u tekstovima poznate vizažistice Marije Koprtle te izravno postavljati sva pitanja o make-upu!

Marija Koprtla

Marija Koprtla

Poznata hrvatska vizažistica Marija Koprtla postala  je članicom kreativnog tima portala CroModa.com. Svoje dugogodišnje iskustvo i radove Marija je prenijela u svoju knjigu Lice u ogledalu,  popraćenu mnogobrojnim radnim primjerima, fotografijama, tekstovima i onim najbitnijim za svakog vizažista - radnim iskustvom. Od sljedeće srijede moći ćete uživati u tekstovima naše Mare, izravno postavljati sva pitanja o  make-upu, a odgovore ćete dobivati od prave profesionalke.

Marija Koprtla

Marija Koprtla

Na kratka blic pitanja, prije svojih službenih tekstova na CroModi, odgovorila je naša Mare!

Kakav je osjećaj kada svojim savjetima pomažeš čitateljicama?

Marija Koprtla: “Uvijek rado savjetujem na temu ljepote i make-upa, jer tako pomažem ženama da  dekorativnom kozmetikom najbolje istaknu ljepotu lica te ispune svoje želje. Vesele me povratne reakcije i saznanje da  pri šminkanju koriste moje savjete. Lijepo je znati da moj posao može razveseliti čitatelje, promijeniti im gledanje na svoje lice te im dati dodatno samopouzdanje i zadovoljstvo novim make-up izgledom.“ 

Make-up je bitan svakoj ženi, možda i muškarcu?

Marija Koprtla: “Da, da, 100 puta da! Uvijek, neovisno o spolu! Jučer, danas te sigurno i sutra! Neverbalnu komunikaciju, osim govora tijela i lica, među ostalim  čine i make-up i odijevanje. Osjećaji, taština i mjera samopouzdanja sigurno  su samo dio osnovnog lajtmotiva svake priče o izgledu i make-upu. 100 lica - 100 make-up  priča, a ponekad jedna ideja make-upa  i 20 modela na modnoj reviji. Šminka i odijevanje bitan su dio iskazivanja vlastite osobnosti; komunikacija sa  samim sobom i drugima. Boje na licu će otkriti mnogo o osobi: Naprimjer, kojoj kulturno-sociološkoj skupini pripada i teži. Izgled lica će nam reći koliko je osoba samouvjerena, da li joj se na njezinom licu sviđaju oči ili usne, ili možda oboje. Svašta nam otkriva make-up, a mi ćemo puno toga otkriti vama!“

Sva pitanja vezana uz make-up možete poslati Mariji Koprtli na adresu marija.koprtla@cromoda.com


O Mariji Koprtli

Moda, novine, televizijske i produkcijske i kozmetičke kuće, modni i fotografski web portali su mjesto Marijinog rada na području make-upa. Nakon završene škole za modno oblikovanje i kostimografiju “Profokus“ u Zagrebu, 2000. godine na odjelu make-upa, svoje djelovanje povezuje mislima, rječima i djelom u cjelinu osebujnog make-up izričaja. Šminka, piše, fotografira, educira... Vječna tema: Boje na licu!
 
Marija Koprtla u backstageu Modnog ormara

Marija Koprtla u backstageu Modnog ormara


Autorica je knjige o osnovama beauty make-upa pod nazivom “Lice u ogledalu“, dobitnica nagrade žirija za doprinos u make-upu (“Modni ormar“ 2009), glavni make-up artist “Modnog ormara“, jedinog modnog strukovnog natjecanja u Hrvatskoj. Surađivala je i s brojnim umjetnicima čiji su programi bili vezani i za make-up: Sa akademskom kiparicom Sanjom Sašo (u projektu Heliotransfer i Veze), slikaricom-grafičarkomVesnom Šantak ( u projektu Zemlja čuda). Radila je make-up za predstavljanje žirija “Modni ormar“ 2009. za Bora Aksu.

Autorica je i idejni začetnik stvaranja kratkih umjetničkih filmova o make-upu: “Ona“ (2008.) te “On“ (2009, Galerija Stančić), u suradnji sa snimateljem Dariom Hacekom.

Uspješno izlaže na skupnim izložbama FKZ-a, surađuje sa mnogim hrvatskim fotografima, godinama se bavi edukacijskim radom, predaje o make-upu i piše za dnevne novine i magazine.
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se