Vikend u znaku PLACe marketa: Petak Zagreb, subota Split

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.05.2024.

0

Foto: PLACe Market

Foto: PLACe Market

Nakon petka od 18 sati na Dolcu, gdje će Zagrepčani uživati u brojnim delicijama i super atmosferi, ovaj projekt seli u Split gdje će u subotu na Pazaru od 16:30 kuhati neki od najboljih domaćih chefova

PLACe market definitvno je najuzbudljiviji domaći street food projekt, a o osvojio je srca – „i trbuhe“ apsolutno svih - i Zagrepčana i Splićana i brojnih turista u ta dva grada. Već i vrapci na grani znaju da petkom jedemo na placu, a sada i subotom na Pazaru.

Što se kuha na Dolcu već više-manje svi znaju, osim što od ovog petka možete uživati u jednom od najpoznatijih svjetskih sendviča – Cubana,  a danas donosimo detaljnije što će se ovu subotu kuhati na splitskom Pazaru.

Nakon petka od 18 sati na Dolcu, gdje će Zagrepčani uživati u brojnim delicijama i super atmosferi, ovaj projekt seli u Split gdje će u subotu na Pazaru od 16:30 kuhati neki od najboljih domaćih chefova.

Poznato ime domaće gastro scene, Chef Hrvoje Zirojević iz splitskog Dvora tako će pripremati svoje punjene paprike, a ekipa iz Zrna soli na čelu sa chefovima Markom Đuraševićem i Branimirom Prnjakom koja je prošlu subotu sve rasprodala u rekordnom roku te na licu mjesta izmišljala nova jela ovu će subotu pripremati upravo to jelo, Bao ban sa sumatranskom junetinom i kimchijem te tjesteninu cacio e pepe.

Splitski Artičok i chef Stipe Šušnjara osmislili su savršeno street food jelo – hot dog sa kobasicom od mola, a pripremaju i pečeni artičok u umaku od boba, novootvorena splitska senzacija – Pigeria Gudin koja se i inače nalazi na splitskom Pazaru pripremati će svinjsku bajaderu i Iberico burger, a bistro Ka doma na Pazar donosi tingul u street food obliku pohane kugle te štrudl od kozica i paradižot. Tu je i i novotvoreni bistro Hoba koji će pripremati fritule od hobotnice, burger s polpetom od hobotnice te savur skuše, a chefica Gordana Milaković za svoj bistro Missy B priprema Bomba beef foccaciu, pileću rolicu Miss Koko te savršene churrose u umaku od pistachija.

Omiljena splitska go-to lokacija za najbolju tortillu koju možete zamisliti, a koja je svojim gostovanjem u Zagrebu osvojila i Zagrepčane, Sexy cow donosi svoju signature tortillu s rampsteakom, a za slatko i knedle s nebrojeno mnogo okusa su zadužene Ferdinand knedle.

Ono što će razveseliti brojne Zagrepčane je jedan novitet i iznenađenje, a to je da će s vremena na vrijeme upravo ovi splitski ugostitelji gostovati i na zagrebačkom PLACe marketu petkom o čemu ćemo vas obavijestiti na vrijeme, a možete pratiti i na društvenim mrežama projekta kako ne bi propustili specijalitete chefova kao što su Hrvoje Zirojević, Marko Đurašević, Branimir Prnjak ili Stipe Šušnjara ili pak specijalitete Pigerie Gudin i Sexy Cowa.


VIŠE O TEMAMASplitPLACE marketgastronomijastreet foodHrvoje ZirojevićStipe Šušnjara
Povezano