Veličanstvena Palagruža u novoj sezoni Europe iz Zraka

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.06.2023.

0

Foto: Europa iz zraka

Foto: Europa iz zraka

Novi serijal s prikazivanjem počinje 25. lipnja u 22 sata, a prizore iz Hrvatske gledat ćemo u emisiji posvećenoj Mediteranu

Veličanstveni kadrovi Palagruže, najpoznatijeg arhipelaga na samom jugu hrvatske obale, pojavljuju se u novoj, petoj sezoni popularne emisije "Europa iz zraka" na National Geographic kanalu. Novi serijal s prikazivanjem počinje 25. lipnja u 22 sata, a prizore iz Hrvatske gledat ćemo u emisiji posvećenoj Mediteranu. Povodom prikazivanja nove sezone National Geographic je za sve gledatelje pripremio Hrvatsku večer u kojoj uživamo od 20 sati.

Prizori koji ostavljaju bez daha

Scene koje oduzimaju dah snimio je Osječanin Ivan Vidaković, javnosti poznat po prizorima hrvatskih krajeva kojima je obogatio i prethodne sezone emisije „Europa iz zraka“ posvećene Hrvatskoj.

Motovun u trećoj sezoni Europe iz zraka

Motovun u trećoj sezoni Europe iz zraka

"Drago mi je što sam imao priliku još jednom raditi za National Geographic, pogotovo na projektu poput ovog. Oni su svjetski poznat glas uspješnih fotografa, pustolova i znanstvenika, što ovu suradnju čini vrlo posebnom. No, istaknuo bih i da sam počašćen jer sam ponovo mogao svima pokazati ljepotu naše zemlje, u ovom slučaju Palagruže, i to iz zraka jer su ti prizori zaista impresivni, a bilo ih je vrlo zahtjevno dokumentirati", rekao je Vidaković.U petoj sezoni ćemo, osim kroz toplije krajeve Mediterana, malim ekranima putovati zemljama Beneluksa, na sjever Europe, te u Alpe. „Europa iz zraka“ svakom novom epizodom spaja različite aspekte u zanimljive priče – od tehnologije do ljepota prirode i iskustva ljudi koji su pomogli oblikovati je.

Hrvatska večer na National Geographic kanalu

Kao uvod u petu sezonu emisije „Europa iz zraka“ National Geographic je za sve gledatelje pripremio večer uživanja u pričama i ljepotama iz Hrvatske.Uživat ćemo u scenama iz zraka od Zagreba do Pelješca, otkriti tko čuva tajne svjetionika Palagruže, a završiti s kulinarskim putopisom chefa Gordona Ramsaya kojeg je u Istri dočekao hrvatski chef David Skoko.

Raspored emitiranja:

20:00 - „Automobili iz snova – unutar tvornice“
21:00 – „Europa iz zraka - Hrvatska“
22:00 - „Europa iz zraka - Mediteran“
23:00 – „Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje“


VIŠE O TEMAMANational Geographichrvatski turizamPalagružaEuropa iz Zraka
Povezano