Vatra 26. kolovoza na Taste and Travel Festivalu u Zadru

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.08.2017.

0

Vatra

Vatra

Virovitički rock bend ove godine slavi 18 godina rada na glazbenoj sceni, a ističu kako je upravo Zadar bio jedan od prvih gradova u kojem su nastupali

Grupa Vatra po prvi će puta na ovogodišnjem Taste and Travel festivalu u Zadru uživo izvesti novi hit Sekvoje. Bit će ovo jedna od novih pjesama s novog albuma koje će Zadrani imati prilike prvi čuti uživo. Koncert će se na rivi održati u subotu, 26. kolovoza od 20 sati u sklopu Craft Beer Festivala. Virovitički rock bend ove godine slavi 18 godina rada na glazbenoj sceni, a ističu kako je upravo Zadar bio jedan od prvih gradova u kojem su nastupali kao mladi i neafirmirani bend.

"Zadar je jedan od rijetkih gradova u kojem bih mogao živjeti. Grad ima prekrasnu arhitekturu, klimu i povezanost. Ljude koje poznajem osobno mogu reći da odgovaraju mom senzibilitetu. Između ostalog fotografkinja Mare Milin, rođena Zadranka već je niz godina zadužena za naše službene fotografije i neke video spotove." – izjavio je ususret koncertu pjevač Ivan Dečak te dodao: "Sa zadarskom publikom nikad nismo trebali prevoditelja! Ulaz na koncert je besplatan pa se nadam se ćete se našem pozivu odazvati, kao i uvijek do sada, u velikom broju!"

Grupa Vatra, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoje stvaralaštvo. Njihov hit Tango koji je 2015. godine nagrađen Porinom za pjesmu godine. Bend je osnovan 1999. godine od kada mladi glazbenici nižu uspjeh za uspjehom. Šira popularnost ove grupe započela je spotom za pjesmu Privremeno nedostupan koju je emitirao britanski MTV. Njihov peti po redu album Sputnik označio je svojevrsnu glazbenu prekretnicu te pokupio brojne pohvale glazbenih kritičara i publike. Od strane Fender korporacije Vatra je 2009. proglašena najboljim Rock bendom godine, a tu su i još brojna hvalevrijedna priznanja poput Porina za singl Tremolo i album VT.

Taste and Travel Festival održava se od 24. do 30. pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.


VIŠE O TEMAMATaste and Travel Festivalgrupa VatraIvan Dečak
Povezano