Uskoro kreće Split Spring, čeka nas deset dana dobre klope

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.05.2024.

0

Foto: Split Spring

Foto: Split Spring

Od 23. svibnja do 1. lipnja, tijekom deset dana, konačno će Splićani, ali i brojni turisti moći uživati u ovoj svima omiljenoj manifestaciji

Splićanima omiljeno i sada već tradicionalno gourmet druženje, Split Spring by Staropramen vraća se šestu godinu za redom i to ove godine u Ulici kralja Tomislava, ispred Galerije umjetnina, ili kako neki Splićani opisuju tu lokaciju - ispred Mista. Od 23. svibnja do 1. lipnja, tijekom deset dana, konačno će Splićani, ali i brojni turisti moći uživati u ovoj svima omiljenoj manifestaciji.

Tijekom deset dana ček deset omiljenih splitskih ugostitelja pripremati će vrhunske street food specijalitete, ali očekuju nas i nastupi splitskih DJ-a te live nastupi. Tu će biti i chill zona, zona za čitanje, Bestie kutak za udomljavanje ljubimaca, ali i neke dnevne aktivnosti poput slikarskih radonica, te humanitarna akcija.

Split Spring u svojih pet dosadašnjih izdanja pokazao je kako su Splićani željni ovakvih manifestacija,  a pozitivne reakcije brojnih turista generirale su tisuće i tisuće oduševljenih objava na društvenim mrežama. Osim toga, Split je pokazao kako je njegov festivalski street food promišljeniji i kreativniji nego igdje drugdje pa ćemo tako ove godine ponovo uživati u specijalitetima Artičoka koje priprema njihov chef Stipe Šušnjara, tu je i novootvoreni bistro Hoba koji svoju jela bazira na hobotnici, zatim Uje koje nam iz godine u godinu donosi odlične mediteranske specijalitete. Tu je i Chef Ivan Temšić za svoje eVala restorane, na Split Springu sudjeluje i popularno Misto ispred kojeg se festival i odvija, kao i Pigeria Gudin kao novo ime splitske gastronomske scene te Biberon. Novo ime na festivalu je i Sexy Cow poznat po svojim savršenim tortillama za koje se uvijek čeka u redu, kao i bistro Toč, a tu su i Ferdinand knedle koje će pobrinuti za ponudu slatkog. Uz sve to idealno će pasati hladni Staropramen ili ledeni koktel na bazi Hendricksa.

Već na sam spomen ovih imena sigurno je da nam se sprema pravi gastro spektakl, a što će se točno kuhati na kojoj kućici saznati ćemo u narednim danima.

Jedno je sigurno, Split opet postaje „centar svita“, i to gastronomski centar svijeta, a s obzirom na to da terminski obuhvaća i praznik, sigurni smo da će se velika većina vas koja ovo čita zaputiti u Split i uživati u njegovim specijalitetima i programu.


VIŠE O TEMAMASplit Springgastronomijastreet food
Povezano