ULUPUH vas poziva na izložbu modnog dizajna 'Nadolazeće ljeto'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 29.04.2020.

0

Foto: Boris Berc

Foto: Boris Berc

Ovom se izložbom želi naglasiti odnos ljudsko – neljudsko, ali i nova stvarnost – ona koja je robotizirana, kompjuterizirana i zauvijek promijenjena

Jadranka Hlupić Dujmušić i Petra Krpan proteklih godina u zajedničkom radu istraživale su pojam tijela unutar suvremenog modnog dizajna, kao propadajuće, procesno tijelo koje se javlja kao posljedica tehnologije i 'propadanja' stvarnosti. Ovakav izazov u dizajniranju tijela za robota, postao je temeljna preokupacija autorica, inspirirana Sophijom – najpoznatijom roboticom današnjice. Kako i na koji način dizajnirati za neljudsko, za nadolazeće? Nadolazećem svi svjedočimo, udaljeni jedni od drugih, možda u nekom novom realitetu.
Ovom se izložbom želi naglasiti odnos ljudsko – neljudsko, ali i nova stvarnost – ona koja je robotizirana, kompjuterizirana i zauvijek promijenjena.
Jadranka Hlupić Dujmušić  - Samostalna umjetnica rođena u Zagrebu gdje je završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, magistrirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na smjeru Teorija i kultura mode. Bavi se industrijskim, konceptu­alnim i eksperimentalnim modnim dizajnom. Sudjelovala je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Surađuje na EU projektima vezanim uz umjetnost i kultu­ru. Članica ULUPUH-a, HZSU-a, HDD-a i dr. Živi i radi u Zagrebu.

Foto: Boris Berc

Foto: Boris Berc

Petra Krpan - Rođena je u Zagrebu gdje je diplomirala i magistrirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao asistentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu na Zavodu za dizajn tekstila i odjeće. Sudjelovala na simpozijima i izložbama u zemlji i inozemstvu. Članica ULUPUH-a i HDD-a. Živi i radi u Zagrebu.

Izložba će se moći pogledati od 30.4. od 12 sati na ovom linku.

VIŠE O TEMAMAmodne izložbeULUPUHJadranka Hlupić DujmušićPetra Krpan
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se