Ultra Europe u utrci za titulu najboljeg europskog festivala

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.11.2023.

0

Foto: Damira Kalajzić

Foto: Damira Kalajzić

Ultra Europe je u utrci za laskavu titulu najboljeg glazbenog festivala u Europi, a glasanje za ovu prestižnu nagradu, European Festival Awards, upravo je u tijeku

I dok se čeka objava imena prvih velikih zvijezda koje organizatori najvećeg međunarodnog glazbenog događanja u regiji, festivala ULTRA Europe, dovode na veliko rođendansko slavlje u Splitu, stiže jedna posebno uzbudljiva vijest iz Švicarske. Naime, festival je u utrci za laskavu titulu najboljeg glazbenog festivala u Europi, a glasanje za ovu prestižnu nagradu, European Festival Awards, upravo je u tijeku. Early bird ulaznice su rasprodane, a TIER 1 faza upravo je krenula u prodaju pa će se tako trodnevne festivalske ulaznice od sad moći osigurati po cijeni od 99€, putem online sustava Entrio.

Od svog početka 2009., European Festival Awards posvećen je prepoznavanju i slavljenju kolektivnih postignuća najomiljenije industrije na kontinentu. U svojih 16 kategorija, nagrade priznaju postignuća organizatora na tom području i odaju počast festivalima i pojedincima koji pomiču granice u organizaciji i sigurnosti, društvenoj svijesti, naprednom razmišljanju i održivosti. U tijeku je glasanje za 13. izdanje ove posebne nagrade, a festival ULTRA Europe našao se među najpoznatijim i najvećim europskim festivalima. Svi koji žele glasati mogu to učiniti i ovdje. Žiri je sastavljen od etabliranih promotora festivala i stručnjaka iz raznih europskih zemalja koji će proglasiti pobjednike, 17. siječnja 2024. godine.

Deseto izdanje festivala ULTRA Europe održat će se od 12. do 14. srpnja 2024. godine, na splitskom Parku mladeži, a organizatori najavljuju da uskoro stiže puno dobrih vijesti za sve Ultranaute koji željno iščekuju druženje u ovoj posebnoj rođendanskoj godini. Tijekom narednih tjedana bit će poznata imena prvih izvođača koji će nastupiti na jednoj od splitskih pozornica, ali prije toga, stiže i službeni aftermovie, jedinstveni desetominutni film, koji će oživjeti sjećanja na najposebnije trenutke devetog izdanja.


VIŠE O TEMAMAglazbeni festivaliUltra EuropeEuropean Festival Awards
Povezano