Ulja za ljetnu njegu kose: 10 najboljih

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 17.06.2014.

630

Ilustracija | Foto: H&M

Ilustracija | Foto: H&M

Vaša je kosa ljeti najviše krhka, stoga joj pomognite nekim od prirodnih ulja čiji popis donosimo u nastavku

Vaša kosa najviše pati upravo ljeti jer je tada izložena brojim štetnim utjecajima. Ako želite da vaša kosa i ljeti blista, savjetujemo vam da počnete koristiti ulja za kosu. Pogledajte popis ulja koja će biti od koristi vašoj kosi:

1. Laneno ulje sadrži magnezij, kalcij, vitamine A i E. Ovo će ulje vašu kosu učiniti blistavijom i mekšom, a također će ojačati njezinu strukturu i spriječiti njezino ispadanje.

2. Čičkovo ulje koristi se za ubrzavanje rasta kose i za uklanjanje peruti. No, njega treba koristiti s oprezom i ne utrljavati u vlasište više od jedanput tjedno.

3. Ulje avokada dobro hrani i oporavlja oštećenu kosu. Najbolje ga je koristiti u maskama za kosu. Ovo ulje u sebi sadrži mnogo korisnih tvari i vitamina: vitamine B1, B2, B3, A, E, F i D, kao i lecitin, aminokseline i mnoštvo minerala.

4. Ulje jojobe pomaže da se riješite ispucanih vrhova te obnavlja strukturu kose. Osim toga, ovo ulje pomaže da se riješite osjećaja zategnusti i iritacije vlasišta. Vaša će kosa postati primjetno jača i blistavija.

5. Ricinusovo ulje ubrzava rast kose. Kosa postaje bujnija, gušća te svilenkastija. Za postizanje takvih rezultata nužno je nanositi ricinusovo ulje na kosu jedan ili dva puta tjedno tijekom jednog ili dva mjeseca.

6. Bučino ulje u principu se koristi protiv ispadanja kose. Ono hrani i jača folikule kose, a sadrži vitamin E te beta karoten. Najbolje je utrljati ovo ulje u vlasište, no također ga možete u maloj količini dodati u šampon ili masku za kosu.

7. Kokosovo ulje
hidratizira kosu i štiti je po cijeloj njezinoj duljini tako što stvara zaštitan sloj. Šamponi i maske koje sadrže navedeno ulje kosi daju sjaj.

8. Kantarionovo ulje dobar je izbor za masnu kosu, a obiluje umirujućim i protuupalnim svojstvima.

9. Kukuruzno ulje bogato je aminokiselinama i vitaminima. Ono prekrasno utječe na kosu, kako i kad ga koristite izvana, tako i kad ga koristite u prehrani. Kukuruzno će ulje tijekom jako kratkog roka pomoći u oporavku oštećene kose.

10. Maslinovo ulje pogodno je za dobro zdravlje i izgled suhe kose. Ono zaglađuje kosu, daje joj sjaj i jača ju.


VIŠE O TEMAMAnjega koseulja za kosumaslinovo uljekukuruzno uljekantarionovo uljekokosovo uljebučino uljericinusovo uljeulje avokadačičkovo ulje
Povezano